Cem Boyner, muhalefeti uçurur!

Daha önce de yazdım; siz öyle araştırmacı geçinen angaje isimlerin televizyonlara çıkıp, atıp tutmalarına bakmayın diye.

Çünkü kamuoyu araştırmacılarının en bildik oyunudur bu; eğer seçime uzun bir süre varsa atış serbesttir onlar için!

Kafalarına göre senaryolar türetip açıklamakla kalmaz, uçuk oy oranları da üretirler!..

Bunlardan biri o bildik tavrıyla televizyondan, “eğer aday olursa Meral Akşener 3 Kasım 2019 cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanabilir” diyor…

Efendim, eğer seçimde tüm partiler aday çıkarır ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birinci turda yüzde 50 artı bir alması mümkün olmazmış, ikinci turda da tüm muhalefet birleşerek Akşener’i desteklerse, Akşener kazanır, Erdoğan kaybedermiş!..

Bu bir olasılık mıdır? Tabii ki öyledir, ancak önemli olan bu olasılığın gerçekleşme ihtimalidir…

Size şunu söyleyeyim; başta CHP olmak üzere Erdoğan muhalifleri, Meral Akşener, ya da İlhan Kesici yerine Cem Boyner’i aday gösterseler vallahi oy patlaması yaşarlar.

Boyner’in, özellikle kentli seçmen üzerinde, Akşener ve Kesici’den çok daha fazla karşılığı var bence.

Liderlik fonksiyonları olan, çağdaş, çoğulcu, özgürlükçü, liberal, Dünya ve Türkiye konusunda farkındalığı yüksek, takıntısız, dürüst ve kendini ispatlamış bir isimdir Cem Boyner.

Siz bakmayın A. Savaş Akat, Cengiz Çandar, Can Paker, Etyen Mahçupyan, Mehmet Altan ve Kemal Derviş gibi isimlerle birlikte 1994’de kurduğu Yeni Demokrasi Hareketi’nin (YDH) başarısızlığına.

YDH, çok erken doğduğu için çok erken battı. Çünkü kimin elinin, kimin cebinde olduğunun bilinmediği bir alacakaranlık dönemiydi 1990’lı yıllar.

Neyse…

CHP’nin, Boyner’i aday göstermesi halinde oy patlaması yaşayabileceğini, ancak sonuçta ipi yine Erdoğan’ın göğüsleyeceğini düşünüyorum.

Nedeni gayet basit; hele bir düşünün; bir yandan FETÖ, PKK ve DEAŞ gibi terör örgütleriyle mücadele edeceksiniz, diğer yandan da güneyinizde Suriye ve Irak’ta yaşanan kaostan yara almamaya çalışacaksınız!.. Ekonomi, eğitim, sağlık ve ulaştırmaya yönelik yatırımları saymıyorum bile…

Seçmen sandık başına gidecek ve kendine şu soruyu soracak; “Türkiye bu zorluğu hangi liderle aşabilir?”

İşte Erdoğan, bu soru sorulduğunda akla gelen ilk lider olduğu için 2019’da da ipi göğüsleyecek.