BİZ DE BİR FORMÜL ÇİZELİM C+İ+H=?

Değerli dostlarım ve okuyucularım,

Geçenlerde Sayın Devlet Bahçeli seçimlere dair açıklamalar yaparken bir formül yazdı.Siyasete bir fizikçi gibi bakması çok hoşuma gitti.Devlet Bey’in bu tür yaklaşımları çok enteresandır.

Recep Tayyip Bey ise konuşmalarına biraz futbol terimleri katar,”henüz maç bitmedi”,”topu taça attınız” “son dakika golü”gibi .

Siyasilerin bu tarz konuşmaları hem ağır gündeme renk katar,hem onların daha rahat anlaşılmasını sağlar.

İşte Devlet Bey’in son ortaya attığı formül X+Y=Z olmuştu.

Burda Z harfi zafer anlamına geliyor.Cumhur ittifakı 2023’ün güçlü Türkiye’sini ve tarihin akışını değiştirecektir.X+Y=Z formülüyle zillet ittifakını alt edeceğiz dedi.

Evet dostlarım,zaten öncesinde de üç büyük şehirde aday göstermeyerek Cumhur ittifakı akdini tazeleyen Sayın Bahçeli bu formülü sunmakla yerel seçimlerde Ak Parti ile birlikte hareket edeceğini tekrar vurgulamış oldu.

Devlet Bey’in bu çıkışı maç biterken karşı tarafa bir “son dakika golü”oldu.

Her zaman söylerim Devlet bey çok iyi bir siyasetçidir.Ülkenin zor zamanlarında adeta bir emniyet sibobu görevini üstlenmiştir.

Evet dostlarım biz de bir formül karaladık.Peki formül nedir?

C+İ+H=? Açılımı ise Chp+İp+Hdp=? .Sonundaki soru işaretinin cevabını ise sizlere bırakıyorum.Bu cevabı Büyük Türk milleti,Türk seçmeni verecek.

Neden bu cevabı Türk seçmeni verecek derseniz bu seçim bildiğiniz üzere yerel bir seçim ve adayların projeleri,geçmişte yaptıkları ve yapacakları çok önemli ama muhalif partiler bunu hiç umursamıyor.Henüz adaylar tamamlanmadı ve tamamlansa dahi onların zaten sadece bir tek projeleri var o da Akp ve Tayyip Bey’i itibarsızlaştırmak,İstanbul ve Ankara’yı Akp’den almak,başkanlık tartışmaları ve erken seçim hayalleri.

Evet Dostlarım işte bütün projeleri bu,tabi buna proje denebilirse. Türkiye’ye çağ atlatan Osmangazi Köprüsü,İstanbul Havalimanı,Yavuz Sultan Selim köprüsü gibi muhteşem projeleri engellemek,kötülemekten başka bir icraatlerini göremedik.Seçim vaadleri bunlar.Söylemleri ise yapıcı eleştriler yerine nefret,tenkit ve saldırı dolu.

Türk seçmeni artık eskisi gibi değil.Tek tek adaylara bakacak,geçmişte neler yaptığını araştıracak ve oyunu ona göre verecek.

20 yılı aşkın Akp’li belediyelerin hizmetleri ortada.Elbette eleştirilebilecek yönler de var.Hatalar kusurlar olabilir.Ama dah önceki zihniyetlerin belediyecilik adına yaptıklarına bakınca bunlar devede kulak kalır.

“Yiğidi öldür,hakkını yeme” diye bir atasözümüz vardır.Ak Parti belediyecilik söz konusu olduğunda bu ülkede büyük başarılar sergilemiştir.

Evet dostlarım geçmişi iyi araştırın,kıyas yapın belediyeler geçmiş zihniyetlerle nasıl yönetiliyordu Ak Partiden sonra nasıl oldu bunları karşılaştırın.

Adayların vaatlerini,projelerini dinleyin,neler yaptıklarını ve yapabileceklerini araştırıp ona göre seçiminizi yapın ama asla unutmayın ki bu ülke hepimizin,bu bir parti meselesi değil hizmet meselesidir.

Allaha emanet olunuz!