Çok samimi bir hava içerisinde yapılan ikili görüşmede, D-8 ve devamı olan D-60 başta olmak üzere, iki dost ve kardeş ülke arasındaki ilişkiler gündeme getirildi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bekin yaptığı açıklamada; Bangladeş'in geçmişte sak lifinden üretilen ve büyük yelkenli gemilerinde kullanılan güçlü mukavemete sahip halatların en önemli tedarikçisi konumunda olduğunu ve İngiltere'de sanayi devrimi sonrası ortaya çıkan buharlı gemilerin bu sektöre büyük darbe vurduğunu anımsatarak, şu anda Bangladeş'in tekstil ve yazılım yazılım programların yurt dışına ihracatı ile yeniden önemli bir konuma geldiğini, D-8 projesinin tam manasıyla uygulanması durumunda Bangladeş ve diğer D-8 üyelerinin büyük mesafe alacağını ifade etti.


Bekin, Bangladeş'in Rohingya Müslümanlarına ev sahipliği yaparak Müslümanlar arasındaki dayanışmanın en güzel örneğini ortaya koyarak büyük sorumluluk yüklendiğini ifade etti.
Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi Mehmet Fatih Uğurlu da, yaptığı konuşmada,Bangladeşli kardeşlerimizin kollarındaki bilezikleri Türkiye'nin bağımsızlık savaşı için göndermelerini unutmadıklarını ve bu konuda kardeş ve Müslüman Bangladeş halkına minnettar olduğumuzu ifade etti.


Bangladeş Büyükelçisi Sayın Mosud Mannan de yaptığı açıklamada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, geçmişte Almanya dahil birçok ülkede büyükelçilik görevinde bulunduğunu ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel gibi birçok parti liderinin şu anda iktidarlarda olduğunu ve bu konuda Dr. Fatih Erbakan'a da başarılar dilediğini ifade etti.
Büyükelçi Mannan, Yeniden Refah Partisi tarafından düzenlenmesi düşünülen D-8 toplantısı için memnuniyetini ifade ederken özellikle D-60 vurgusunu da yaparak, Müslüman ülkeler arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.


Büyükelçi Mannan, 2021 yılının kendileri için büyük önem arz ettiğini ifade ederken, bu yıl içerisinde Bangladeş Halk Cumhuriyeti'nin 50. Kuruluş yıldönümü ve Bangladeş'in ilk Başbakanı ve Devlet Başkanı Banga Bandhu Şeyh Mucibur Rahman'ın doğumunun 100. yıldönümü olması dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini ifade ederek, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'a da siyasi yaşamında üstün başarılar dilediğini ifade etti.