1/10Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıların birbirlerine para transferi yapmalarına imkan sağlayan özelliğini kullanıma sundu.
2/10Facebook`un kurucusu Mark Zuckerberg, Facebook hesabı üstünden Brezilya`da yaşayan kişilerin WhatsApp`tan para gönderip alabileceğini duyurdu. İlk olarak 2018`de Hindistan`da denenmeye başlayan özellik Facebook Pay üzerinden kullanılıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, söz konusu bireysel kullanıcılar için ücretsiz olacakken, işletmelere ödeme almak için bir ücret talep edilecek.
3/10Öte yandan WhatsApp platforma pek çok yeni özellik entegre etmeye hazırlanıyor. İşte WhatsApp`a önümüzdeki dönemde gelecek yeni özellikler:
4/10ÇOKLU CİHAZ DÖNEMİ: WhatsApp bir süredir çoklu cihaz desteği özelliğini test ediyor. Söz konusu özelliğin aktif hale getirilmesinin ardından adından da anlaşılacağı üzere WhatsApp iki farklı cihazdan aynı anda kullanılabilecek.
5/10SİLİNEN MESAJLAR: WhatsApp aynı Snapchat`te olduğu gibi yok olan mesajlar özelliğini önümüzdeki dönemde kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Expiring Messeges (Süresi dolan mesajlar) olarak adlandırılan özellik kapsamında kullanıcılar gönderdikleri mesajların otomatik olarak silinmesi komutunu verebilecek. Kullanıcılar 1 gün 1 hafta 1 ay gibi opsiyonlar arasında seçim yapma imkanına sahip olacak.
6/10MESAJ ARAMA ÖZELLİĞİ: Yeni WhatsApp özelliği ile birlikte kullanıcılar, zaman aralığına göre mesaj arama işlemi yapabilecek.
7/10DEPOLAMA ÖZELLİĞİ:
8/10Depolama özelliği ile birlikte kaydedilmiş medya dosyalarının telefonda toplam ne kadar yer kapladığını kontrol edebilecek.
9/10MESAJ SİLME ÖZELLİĞİ:
10/10WhatsApp`ın depolanan mesajları silme konusunda da bir geliştirme üzerinde çalıştığı biliniyor. Henüz test geliştirme aşamasında olan bu özelliğin detaylarının önümüzdeki haftalarda netleşmesi bekleniyor.