Aydın Halıcılık tarafından düzenlenecek müzayedede, asırlık el dokuması 163 parça halı ve kilim yeni sahiplerini bulacak. 10 Mart Cumartesi günü 10.00-18.00 saatleri arasında Tunalı Otel müzayede salonunda sergilenecek halı ve kilimler, 11 Mart Pazar günü saat 14.00'da müzayede yolu ile satışa sunulacak.

DOKUMACILIK KÜLTÜRÜNÜ GÖZ ÖNÜNE SERİYORUZ

163 halı ve kilim 11 Mart Pazar günü, saat 14.00’de Tunalı Otel'de gerçekleştirilecek müzayedede 300 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.



Etkinlikle ilgili İstiklal Gazetesi'ne konuşan Aydın Halıcılık Genel Koordinatörü ve Dokuma Eksperi Mehmet Aydın, "Sergi ve müzayedeyi 10 yıldır geleneksel olarak düzenliyoruz. Yok olmaya yüz tutmuş dokumacılık kültürünü gözler önüne sereceğiz. El dokuması halılar ve dokuma kültürünün yeniden canlanmasını amaçlıyoruz" dedi.

Aydın, yerli ve yabancı turistlerin müzayedeye büyük ilgi gösterdiğini belirterek
Türk kültürünü yansıtan halıların yanı sıra İran ipek ve yün halıları, Ermeni motiflerini yansıtan halılar, yörük ve Afgan motiflerini taşıyan halılarının da sergilendiğini kaydetti.

DÜNYA GENELİNDE İLGİ ODAĞI

Aydın şunları keydetti;

Anadolu'nun çeşitli yerlerinden halıları toplayıp bakımlarını yapıyoruz ve 4 ayda bir müzayede yoluyla satıyoruz. Ekonomik değerini hiçbir zaman yitirmeyen dokumacılık kültürümüzü ve sanatımızı yeniden hayata kazandırmak ve yabancıların ilgisini çekmeye çalışıyoruz. Türkiye'nin el dokuması halı ve kilimleri dünya genelinde ilgi odağı olmaya devam ediyor. Türkiye el dokumacılığında zengin tarih ve kültür değerine sahip bir ülke. Yılda periyodik aralıklarla yaptığımız müzayedelerde dokuma sanatımızı gözler önüne sermeye çalışıyoruz.