Türkiye'nin pamuk üretim merkezlerinden Ege Bölgesi'nde çiftçiler tarlalarına "beyaz altın" Pamuk ekimine başladı. Menemen Ziraat Odası Başkanı Karagöl, Bu yıl başlayan ekim döneminde, daha fazla tarlaya ekim yapılmasını beklediklerini söyledi.

Nazilli Pamuk Üretme Enstitüsü Müdür Vekili Mehmet Çoban geçen sezon Türkiye'de 468 bin hektarda pamuk üretimin gerçekleştiğini, pamuğun lifiyle tekstil, çiğidiyle yağ, küspesiyle de hayvancılık sektöründe stratejik ürün olma özelliği taşıdığını, tekstil sanayisinin vazgeçilmez ham maddesi olduğunu belirterek, Türkiye'nin ihracatında en önemli ikinci kalemi oluşturduğunu söyledi.

Çoban, enstitüde çiftçilerin pamukta daha fazla verim alabilmeleri için ıslah çalışmaları yürüttüklerini ve bu kapsamda şimdiye kadar 37 pamuk çeşidini üreticilerin kullanımına sunduklarını kaydetti.

- "Bizim için pamuk her zaman beyaz altındır"

Menemen Ziraat Odası Başkanı Arif Metin Karagöl ise Türkiye'de pamuk yetiştiriciliğinin önemli merkezleri arasında buluna Menemen Ovası'nda pamuğu toprakla buluşturduklarını belirtti.

Karagöl, stratejik bir bitki olan pamuk için verilen desteklemelerin arttırılması gerektiğini savunarak, bu sayede pamuk ekim alanlarında artış da olacağını aktardı.