Kar yöntemleri arasında mesela yeni bir mağaza açacak zincir market, masrafların tüm bedelini tedarikçilerden tahsil ediyor ama kendisi ödemiş gibi de vergiden düşüyor.

PİYASA REKABETİNİ YÖNLENDİRİYORLAR

Ülkemizde yer alan gerek gıda gerekse yapı marketlerinin tamamı ilgili alanlarında pazarın belirleyicileri olup akıl almayacak şekilde kar etmektedirler. Üreticileri, sattığı mal oranları, ödeme garantisi ve bizlerin raflarında sizin ürünlerinizin yer alması marka ve ürününüzün tanınır ve bilindik hale gelmesi gibi sözlerle ve vaatlerle yanlarına çekerek ülkemizde mücadeleyi en alt seviyelere sürükleyerek adeta piyasa rekabetini yönlendiriyorlar.

HİÇBİR ÜLKEDE BÖYLE BİR SİSTEM YOK

Kendi ülkelerinde ve dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir sistem kuramayan market zincirleri her nedense ülkemizde baskı ve zorlamalarla hemen hemen bir çok sektörde isteklerini yerine getirmeye devam etmektedirler. Netice olarak ticaretin ve sektörlerin varlık ve rekabet yapıları taleplere göre değişime uğradığı gibi hem üreticiyi hem de nihai tüketiciyi etkilemekte, günden güne daha zor duruma getirmektedir.

KAR TUTARLARI BELİRTİLMELİ

Dünyanın bir çok ülkesinde marketler, nerdeyse tamamı son derece şeffaf bir şekilde hiçbir makyajlama ve oynama yapılmadan gerçek maliyetlerle faaliyetlerini sürdürmektedir Sistemlerinde tüm maliyetler en ince ayrıntılarıyla açıklandığı gibi üzerine koydukları kâr tutarı ve kâr marjı belirtilmektedir . Enflasyonla mücadelede topyekün mücadele istendiğine göre bu sistemin ivedilikle uygulanması hiç şüphesiz ki mücadelede büyük fayda sağlayacaktır.

Haberin devamını okumak için tıklayın...