Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; Kulüpler Birliği Vakfı, Türk futboluna büyük bir adım atlatmak için uzun zamandır çalışmalarını sürdürdüğü projeyi bugün hayata geçirecek. Avrupa’nın ve Türkiye’nin önemli futbol adamları, ‘Kulüpler Birliği Uluslararası Futbol Zirvesi’nde buluşacak. Shangri-La Oteli’ndeki organizasyonda Avrupa liglerinin nasıl yapılandırılarak yönetildiği ve yayın hakları ile pazarlama üzerine tartışılacak.

4 OTURUM YAPILACAK

Türk futbolu için oldukça büyük bir önem arz eden zirve, sabah saat 09.30 Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın açılış konuşmasıyla başlayacak. FIFA İcra Kurulu Üyesi ve UEFA Onursal Üyesi Şenes Erzik, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Fatih Terim de birer konuşma yapacak. Mavi olarak adlandırılan ilk oturum ise Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Premier League Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Nic Coward, La Liga Görsel ve İşitsel Alan Direktörü Melcior Soler ve Uluslararası Spor Hukuku Uzmanı Juan de Dios Crespo Perez yer alacak.

CHELSEA VE ATLETICO DA VAR

Saat 14.45’teki Yeşil Oturum’da yeni nesil medya tüketimi, futbolun marka değeri ve sponsorluk yönetimi konusunda Barcelona eski Pazarlama Direktörü Esteve Calzada, Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu ve Youtube direktörü Steve Nutall konuşacak. Son olarak Kırmızı Oturum’da yayıncı ilişkileri, yayın hakları ve kaliteli prodüksiyonlar konusunda Premier League eski yayın direktörü Phil Lines, Fox Sports Başkan Yardımcısı Frank Rutten ve M.City Medya Direktörü Joe Binding deneyimlerini paylaşacak.

4 adımda toplantıya bakış

- Türk futboluna büyük bir adım atlatacak toplantı 4 büyük oturumda gerçekleştirilecek. Zirvenin başlıca başlıca gündem maddelerini ise işte buu konular oluşturacak:

1-Liglerin zirveye bakış açısı
2-Kulüplerin zirveye bakış açısı
3-Yeni nesil medya tüketimi, futbolun marka değeri ve sponsorluk yönetimi
4-Yayıncı ilişkileri, yayın hakları ve kaliteli prodüksiyonlar

Zirvede önemli simalar

BU ADAMLAR NİYE DİNLENMELİ?

Esteve Calzada:
- Barcelona Eski Pazarlama ve Ticari İlişkiler Direktörü:
- Barcelona’da üst düzey görevlerde yer aldı. Katalan temsilcisinin gelirlerinin artmasında büyük pay sahibi. Barça’nın gelirlerini üçe katlayarak kulüp tarihinin rekorunu kırdı.

Peter Kanyon:
Chelsea ve Manchester United’ın Eski CEO’su:
- Premier League’in en önemli yöneticilerinden biri. Manchester United ve Chelsea’de yaptıklarıyla dünya çapında bir isim. Sporda ikon yaratma trendini yaratanların başında geliyor.

Nic Coward:
Premier League Futbol Federasyonu Genel Sekreteri:
- İngiltere Premier League’in küresel gelişiminde aktif rol oynayan isimlerin başında geliyor. Özellikle kulüplerin şirketleşme aşamalarında büyük tecrübe sahibi.

MelcIor Soler:
La Liga Görsel ve İşitsel Alan Direktörü:
- İspanya La Liga’nın televizyon yayın hakları konusunda kaderini değiştiren adam. Vizyoner bakış açısıyla İspanya Ligi’nin dünya çapında bir pazar haline getirdi.

Phil Lines:
Premier League Uluslararası Eski Yayın ve Medya Direktörü:
- İngiltere’nin en pahalı lig olmasında ve ligin dünya çapında izlenirliğinin artmasında aktif rol aldı.