Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selim Temurci, Biz10 TV'de Çağlar Cilara'nın konuğu oldu. 15 Temmuz gecesinin saat 20:30 – 00:00 ile 00:00'dan sonra iki ayrı şekilde incelenmesi gerektiğini ifade eden Selim Temurci saat 00:00'a kadar ülkeyi yöneten önemli insanlara ulaşamadığını söyledi. Temurci, "Gelecek Partisi olarak OHAL döneminde çıkarılan KHK'ların yargı yolu açık olacak şekilde bir düzenlemeye gidilebilmesini parti programımıza koyduk. OHAL'de de olsa hukuk askıya alınamaz. Gelecek Partisi olarak milletimize vaadimizdir" dedi.

Temurci KHK'lılar ile ilgili yöneltilen soruya da "Haksızlığa uğradığını söyleyen insanlar direk il başkanlığımıza geliyorlardı, bu konuyla ilgili olarak hukukçulardan oluşan bir komisyonu da ilk defa kuran kişi benim, burada meseleye bakışım insaniydi" dedi.

Temurci'nin açıklamalalarından önemli satırbaşları...

ÜLKEYİ YÖNETENLER O GECE TELEFONUNU AÇMADI

15 Temmuz bizim hala düşündükçe içimizi yakan bir olaydır. Kendi elimizle üye yaptığımız gençlerin ölüm haberlerini aldık. 15 Temmuz günü ülkeye yöneten insanların çocuğunun telefonunu dahi açmadığı bir ortamda milyonlarca insanı İstanbul'da ve Türkiye'de sahaya indirmişiz. Araştırmacı gazetecilere ve televizyonculara 15 Temmuz gecesini saat 20:30 – 00:00 ile 00:00'dan sonra iki ayrı şekilde inceleyin önerisinde bulunuyorum. 15 Temmuz herhangi bir kişinin başarısı değildir. Millet o gece devleti sokaktan toplanıştır. Biz arkadaşlarımızla adeta direnişin fitilini yaktık.

KHK'LILARA YARGI YOLUNU AÇACAĞIZ

KHK'lılar ile ilgili sözlerine devam eden Selim Temurci, 'Gelecek Partisi olarak Olağan Üstü Hallerde çıkarılan KHK'ların yargı yolu açık olacak şekilde bir düzenlemeye gidilebilmesini parti programımıza koyduk. OHAL'de de olsa hukuk askıya alınamaz. Gelecek Partisi olarak milletimize vaadimizdir.' dedi.

Aktif-Sen, Bank Asya gibi devlet nezdinde geçerliliği olan kurumlarla ilişkisi olan herkesin sıkıntıya girdiğini de hatırlatan Temurci, 'Cumhurbaşkanımızın yanındaki yaveri FETÖ'cü iken ve Sayın Cumhurbaşkanı bunu görememişken, ben öğretmen kızı zorla bir sendikaya üye yapılan ablaya ne cevap verebilirim?' şeklinde konuştu.

ERDOĞAN 2001'DEKİ ERDOĞAN OLSA ŞU ANDA GELECEK PARTİSİ OLMAZDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı adaletsiz ve hukuksuz olmakla itham eden Temurci söyle konuştu; 'Samimiyetle söylüyorum, bizim tanıdığımız Recep Tayyip Erdoğan 2001'de partiyi kurduğumuz Recep Tayyip Erdoğan olsa ve yaşadıklarımızı hissetse şu anda Gelecek Partisi diye bir parti olmazdı. Biz mazluma zulmeden herhangi bir siyasi anlayışın tarafında olabilir miyiz. Adaletsizliğin, hukuksuzluğun olduğu, ülkede demokrasinin her geçen gün kan kaybettiği bir yerde biz 2001'de kurduğumuz o partinin ortadan kalktığını gördüğümüzde önce kendi evimizin içinde bağırdık, ev yanıyor dedik, hadi bu evi kurtaralım dedik. 31 Mart'a kadar bekledik. Cevap olarak bize kapıyı gösterdiler. Sadece biz değil, Türkiye'nin her yerinde AK Parti'ye inanan insanlar o yapıyı terk etmeye başladılar."

Programın tamamını bu videoda izleyebilirsiniz....