Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay, bir Roman vatandaşın, "Çocuklarımız aç. Evde nasıl kalayım?" dediği videoyu alıntı yaparak, sosyal medya hesabından "Geber" karşılığını verdi.

Dudullu'da yaşayan bir Roman vatandaş, bir muhabirin kendisine 'Evde kal' çağrısını sorması üzerine, 'Şu anda çok mağdur durumdayım. Bu sabah, ayıptır söylemesi, çocuklarıma kahvaltı ettiremedim ve bu benim zoruma gitti. Devletimiz bu duruma bir el koysun. Şimdi çocuklarım aç kalmasınlar diye dilenmekten geliyorum. Pastaneleri, çöpleri gezerek çocuklarıma ekmek getirdim. 'Kal' diyorsunuz ama mecburuz gitmeye. Çoluk çocuğumuz var, açız yani aç, aç. Biz açlıktan ölelim ama çoluğumuza çocuğumuza bir şey olmasın. Bana ne güzel diyorlar ki, 'Çıkma, çıkma.' Mecbur çıkacağım. Bir gelir olmayınca ne olacak? Mecbur kendimi dışarı atacağım. Şu anda ben dilenmekten geliyorum, kim bunu biliyor? Sadece 'çıkma' yapıyorlar. Gelsinler evimin halini görsünler,' sözleriyle içinde bulunduğu durumu anlattı.

HESABINI KAPATTI

Roman vatandaşa "geber" diyen Noğay'a AK Parti Hatay milletvekili Abdülkadir Özel "Bu tweetin gereği yapılır kuzen" şeklinde tepki gösterdi. Bunun üzerine Noğay önce tweetini sildi, ardından hesabını kapattı.

Noğay'ın daha önce yaptığı paylaşımlarda ise farklı bir profil çizdiği görülüyor.

GÖREVDEN ALINDI

Vatandaşa "Geber" diyen il müdür yardımcısı Noğay, sosyal medyada yükselen tepki üzerine görevden alındı. Aile, Çalışla ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaptığı yazılı açıklama ile müdür yardımcı Noğay'ın görevden alındığını duyurdu.

İşte Bakanlığın açıklaması: