Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nın "üs imamı" olarak anılan "Paşa" lakaplı Kuzu, verdiği ek ifadede adeta çark etti.

Erdoğan'a suikast için gidenler arasında yer alan ve 30 Temmuz'da tutuklanan Zekeriya Kuzu, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 11 Ağustos'ta 13 sayfa ek ifade verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele suikast için gidenler arasında yer alan ve 30 Temmuz'da tutuklanan Zekeriya Kuzu, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 11 Ağustos'ta 13 sayfa ek ifade verdi.

Paşa' lakaplı eski Başçavuş Zekeriya Kuzu'nun, 30 Temmuz'daki savcılık ifadesinde ‘FETÖ/PDY üyesi' olduğunu öne sürdüğü 57 askerden 14'ü için, savcılık talimatıyla verdiği ek ifadede ise ‘emin değilim' dediği ortaya çıktı.

Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nın "üs imamı" olarak anılan "Paşa" lakaplı Kuzu, verdiği ek ifadede adeta çark etti.

"EMİN DEĞİLİM"

Muğla Cumhuriyet Savcılığı'nda, söz konusu 57 asker için "Ben bu kişilerin hepsini tanıyorum. Bu yapı içinde faaliyet gösterdiğinden eminim" diyen Kuzu'nun, ek ifadesinde 14 şüpheliyle ilgili "emin değilim" şeklinde cevap vermesi dikkati çekti.

Güvenlik kaynakları, bu askerlerden birçoğunun örgütle bağlantısının henüz tespit edilememesi ve ifadelerinin birbiriyle örtüşmemesi dolayısıyla, Kuzu'nun bazı örgüt mensuplarını gizleme ihtimali üzerinde duruyor.