Pandemi süreci ile bitlikte askıya alınan eğitim/öğretim faaliyetlerinin online şekilde yapılmasının ardından Üniversitelerin vize ve final sınavları da online sınav sistemi üzerinden yapılmaya başlamıştı.


Sınavlarını, diğer Üniversitelerin yaptığı gibi online sistem üzerinden uygulamaya başlayan Karadeniz Teknik Üniversitesi, öğrencilerine sınav esnasında kimi zaman 1 dk'nın altında süreler tanırken, sınav sisteminin hata vermesi ya da donması halinde bunu öğrencinin hatası olarak kabuledip sınavı başarısız saymaktadır, ayrıca sorularda geri dönüş seçeneğini de kaldıran KTÜ, öğrencilerin yapamadıkları sorulara tekrar bakmalarını da engellemiş durumdadır.


Sınavların zaten oldukça zor sorularla hazırlandığını ifade eden öğrenciler bu kadar kısa süre ve dar seçeneklerle sınavlardan geçemediklerini ve bu durumdan dolayı psikolojilerinin olumsuz etkilendiğini ifade ettiler. Bazı öğrencilerin ise, sınavlara parayla tuttukları hocaların girdirildiği iddia ediliyor, böylece online sistemin denetimsizliği üzerinden böyle bir haksızlığın da yaşandığı ifade edildi.
Pandemi süreci boyunca aileleri işsiz kalan öğrencilerin ise birçoğunun gündelik işlerde çalışmaya başladıkları ve sınav sistemi yüzünden ders tekrarları ile okullarını uzatarak yeniden masraflar yapmak zorunda kalacaklarını fakat artık maddi durumlarının tükendiklerini de ifade ettiler.
Burada büyük bir haksızlık ve adaletsizliğin yaşandığını ifade eden öğrenciler, bu konuyla ilgili olarak Hükümetin ve sayın Cumhurbaşkanının müdahale etmesini beklemekteler.