Güvenlik kamerası incelemesiyle önce eşkali, ardından kimliği belirlenerek yakalanan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan hırsızın körler derneğini soyduktan sonra aranırken 4 ayrı hırsızlık olayını daha gerçekleştirdiği ve 50 ayrı suçtan sabıkası bulunduğu öğrenildi.

GÖNÜLLÜ OLARAK GİRİP ÇAY DAĞITTI

Şişli İzzetpaşa mahallesinde bulunan Altı Nokta Körler Derneği'ne 14 Kasım günü gidip, kendisine gönüllü görüntüsü veren V.Y. isimli azılı hırsız, dernekte bulunan dernek üyelerine çay dağıtıktan sonra dernek çalışanı 2 bayanın çantalarında bulunan cep telefonlarını ve cüzdanlarını çalıp kaçtı.

ÇANTALARI BOŞALTTI

Çantalarının boşaltıldığını fark eden dernek çalışanlarının polise ihbarıyla başlatılan soruşturmada güvenlik kameralarını inceleyen Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dönem dönem hırsızlık olaylarının yaşandığı dernekten olay günü şüpheli şekilde koşarak ayrılan bir şahsı kameralarda tespit etti.

ARANIRKEN 4 İŞ YERİNİ SOYDU

Eşkali belirlenen şahısın yüz tarama sistemiyle V.Y. isimli azılı hırsız olduğunu belirleyen polis, kendisini yakalamak için peşine düştü. Bir aydır aranan ve aranma sürecinde, aralarında bir kuaför salonunun da bulunduğu 4 ayrı iş yerini daha soyduğu belirlenen azılı hırsız önceki gün yakalanarak gözaltına alındı. 50 ayrı suçtan sabıkası bulunan ve 4 ayrı hırsızlık olayından aranan V.Y. dün sevk edildiği mahkemece yakalanarak gözaltına alındı.