Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, geçen mart ayında bir şahıs çetenin Diyarbakır'dan yüklü miktarda uyuşturucu sevkiyatı gerçekleştireceği bilgisini aldı. Bu bilgi üzerine teknik ile fiziki takip süreci başlatıldı.

Takip sürecinde, çetenin uyuşturucuyu kamyona yükleyip İstanbul'a doğru yola çıkardığı tespit edildi. Mobilyalarla yüklü olan kamyon Ankara'da takip altına alındı. Kocaeli'den İstanbul'a giriş yapan kamyon durduruldu ve şoförle yanındaki şahıs gözaltına alındı.

Dedektör köpek, panzer kamyonda hassas olan burnuyla arama tarama çalışması yaptı. Panzer mobilyalar arasında bulunan ketçap kutularına patilerini vurdu ve dikkat çekti. Kutular teker teker açıldı ve esrarlar ele geçirildi. Ketçap kutularında tam 500 kilo esrar ele geçirildi. Polis operasyonun sürecinde esrarla ilişkisi olan 3 kişiyi daha yakaladı. Soruşturmanın devam ettiği ifade edildi.

KETÇAP KUTUSUNDAN...

İstanbul Narkotik polisleri, geçtiğimiz gün Sakarya'da tavuk çiftliğini bastı ve eroin imalathanesini ele geçirmişti. Arama sonucu 1 ton eroin bulunmuştu