Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri de Ecem’i bulmak için özel bir ekip kurdu. Ecem Balcı’nın en son annesinin erkek arkadaşı Süleyman Kara ile görüştüğü telefon ayıtlarıyla tespit edildi. Polis, Süleyman Kara’nın Ecem’in kaybolmasından sonra tarihi eser kaçakçılığından tutuklu bulunduğunu tespit etti.

Polis, Süleyman Kara’yı cezaevinden çıkararak ifadesini alırken, Kara’nın kardeşleri ve arkadaşlarından oluşan 8 kişi gözaltına alındı.

MOBESE kayıtlarından Kara'nın, aracıyla en son Gölcük Ayvazpınar mevkisine doğru gittiği belirlendi. Süleyman Kara'nın dün gece cinayeti itiraf etmesinin ardından Ecem Balcı'nın cenazesi, gömüldüğü yerden çıkarıldı.

Ecem'i öldürmediğini iddia eden Kara, sadece gömdüğünü söyledi.

Ecem Balcı’nın, Gölcük Ayvazpınar köyünde ormanlık alandaki yerden cesedinin çıkarıldığı sırada üzerinde iç çamaşırlarının olduğu, kıyafetlerinin bulunamadığı öğrenildi. Ecem Balcı’nın dövüldüğü, yüz ve boyun altında morluklar bulunduğu tespit edildi.

ANNESİNİN İNTİHARI DA ARAŞTIRILIYOR

Kızını bulamayınca bunalıma giren ve rahim kanseri olan Esra Ercömert, 14 Ocak’ta denize atlamış. Esra Ercömert’in 2 gün sonra denizdeki cesedi bulunarak toprağa verilmişti.

Ecem'in annesi Esra Ercömert'in Kandıra Kartalkayası mevkisinde denize atlayarak intihar ettiği iddiası da yeniden ele alındı. Ecem'in göğüs kanserinin ardından protez göğüs için para biriktirdiği, Süleyman Kara'nın define bulduğunu söylemesinin ardından sevindiği öğrenildi. Gözaltındaki 8 kişinin sorgu işlemlerine devam ediliyor.