Kandilli depremin ölçüsünü 5,4 olarak açıkladı. AFAD ise Çanakkale Ayvacık'ta saat 21:23'te 5,0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Çanakkale'de depremin ardından 20 artçı deprem meydana geldi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye saati ile 21.23'te merkez üssü Ayvacık olan Mw 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Yerin 5.10 kilometre derininde meydana gelen bu depremin en yakın yerleşim birimi olan Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesine bağlı Ayvacık_mrkköy köyüne uzaklığı 2.53 kilometredir."

Alınan bilgiye göre, deprem İstanbul, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve çevre illerde hissedildi. Kısa süren depremde bazı vatandaşlar panikle kendilerini dışarı attı.

DEPREM İSTANBUL'DA DA HİSSEDİLDİ

Zeminden 8.4 derinliğinde meydana gelen deprem merkez üssü Ayvacık Çanakkale'nin yanısıra Ege ve İstanbul başta olmak üzere Marmara genelinde de hissedildi.

İstanbul Valiliği, Çanakkale Ayvacık merkezli depreme ilişkin açıklamasında İstanbul'da herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını bildirdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Saat 22.15 itibariyle GAMER, polis, jandarma, itfaiye, sağlık ve diğer haber merkezleriyle yapılan görüşmelerde;

Çanakkale Ayancık merkezli deprem sonucu ilimiz dahilinde herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı bilgisi alınmıştır.

AYVACIK AHMETÇE KÖYÜ MUHTARI: KULLANILMAYAN 10 EV YIKILDI

Ayvacık Ahmetçe Köyü Muhtarı Hasan Hüseyin Kuş, meydana gelen depremin ardınan kullanılmayan 10 evin yıkıldığını aktardı.

ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan, depreme ilişkin "Yaklaşık 45 saniye sürdü, merkezde bir yıkıntı yok" ifadelerini kullandı.

AYVACIK BELEDİYE BAŞKANI: İNCELEMELERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin ise belediye ekipleriyle bölgede çalışma yaptıklarını aktardı.

Şahin, herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını dile getirerek, "İlk belirlemelere göre herhangi bir yıkım söz konusu değil çok şükür. Tüm ekiplerimiz şu anda depremin meydana geldiği merkez üssünde incelemelerini sürdürüyor." dedi.

KIZILAY BAŞKANI UYARDI

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık: Deprem bölgesindeki vatandaşlarımız eğer evlerinde hasar varsa evlerine girmesinler, Ege depremleri uzun süren ve sık artçı depremler oluşturabilir ve bu da hasarlı binalarda yıkım oluşturabilir

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Twitter'dan yaptığı açıklamada depreme ilişkin, "Ekiplerimiz etkisini inceliyor, hareket için hazırlar." diyerek şu bilgileri paylaştı:

Büyüklük: 5.0(Mw)
Yer: Türkiye Çanakkale Ayvacık
Tarih: 20/02/2019
Saat (TS): 21:23:28
Enlem: 39.5998
Boylam: 26.4231
Derinlik: 5.10

KANDİLLİ RASATHANESİ: DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 5.2

Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5.4 olarak belirledi daha sonra depremin büyüklüğü 5.2 olarak revize edildi

HALK SOKAĞA ÇIKTI

Depremin ardından Çanakkale'deki halk sokağa döküldü. Bir vatandaş "Deprem çabuk geldi çabuk gitti, çok şiddetliydi" diye konuştu.