İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Dekan Yardımcısı Cihat Kısa'nın üniversite öğrencilerine bazı konulardan bahsettiği uzunca bir ses kaydı ortaya çıktı. Kısa, konferansta Hz. Meryem'in iffetine ilişkin olumsuz bir konuşma gerçekleştirdi. İFAM Kurucusu Dr. İhsan Şenocak, Kısa'ya tepki gösterdi.

Konuşmasında, Hazreti Meryem ve Hazreti İsa arasında geçtiğini iddia ettiği bir diyaloğa yer veren Kısa, Kur'an-ı Kerîm'deki Meryem Sûresi'nin ayetlerini de inkar etmiş oldu. Hazreti İsa ile ilgili de çirkin ifadelerde bulunuyor.

İhsan Şenocak, şunları dile getirdi:

'Sen benim kuranımı nasıl inkar edersin? Utanmıyor musun? Sana bu devlet neden maaş veriyor? Bu kitabı anlat diye. Ama sen bu kitabın iffet abidesi olduğunu resmettin. Onun anası sadıklar ehramının zirvesi dedi. Meryem'e ne istinasında bulunuyorsun? Utanmıyor musun sen? Kimin adamsın sen ya?

Bu şahıs yıllardır ders kayıtlarını aldırıyormuş. Hakaret ediyor, ayetleri inkar ediyor. Dersinde gizlemeden kayıt alabilirsiniz diyormuş. Öğrenci beni gecenin yarısında arıyor. Hocam falanı dinledim imanımı kaybettim, dinsiz oldum diyor.

Kuranı anlatması için devlet ona bizzat para veriyor. Adam inkar ediyor. Bunun gibileri var, bunlar ilahiyata sızmışlar. Şurada burada bunları muhafaza edenler var. Şunu unutuyorlar bu kitabın sahibi Allah'tır. Öyle zamanlar oldu ki Allah demek yasaktı. Kuran, neleri aşıp da bugüne geldi. Sen ne ile Kuran'ı durduracaksın? Kimsin sen? Kaç kuruşluk adamsın?

Orada bu kişi konuşuyor. Ama sınıfta bir tepki yok. Bir Müslümanın annesine hakaret etseler ne yapar olduğu yerde durur mu? Ama o sınıfta tepki yok çünkü çocukları alıştırmışlar. Bu çocuk yarın imam hatipte öğretmen olacak.

İlim kurumunda bir kuruş etmezler. Önemli bir kısmını mihraba getir, ayet okuyamazlar. Seviye işte tam da bu. Bu şahsı defalarca ilim meydanına çağırdım. Kuran-ı Kerim'de yanlış var diyorsun gel dedim. İmam hatipten gelen öğrenci kardeşimin önünde konuşuyorsun. Ama ben gelince kapıları kapatıyorsunuz. Hani akademik özgürlük vardı? Babanızın çiftliği mi orası? Sen nasıl bu milletin evladını zehirliyorsun? Burada kamuyu infale sürüklüyorlar. Sen benim Kuran'ımı nasıl inkar edersin?"