Dünyanın en yaşlı deniz ayısı Snooty 69 yaşında boğularak öldü. Trajik kaza, ABD'deki Güney Florida Müzesi'nde incelenmeye devam ediyor.

Deniz ayısı Snooty genellikle cıvatalarla ile kapatılan bir kafeste yüzüyordu. Ancak zavallı hayvan bilinmeyen bir nedenle kafeste sıkışmış.

Müzenin CEO'su Brynne Anne Besio, personelin kazadan ötürü çok u üzgün olduğunu söyledi.

Besio “ Snooty o kadar eşsiz bir hayvandı ki, maalesef bu kez ona yardım edemedik, hayatını kaybetti. Tahmin edebileceğiniz gibi, ben ve personelimiz, gönüllüler ve yönetim kurulu üyelerimiz onu bir yıldız olarak gördük.”

Sevimli deniz ayısı Snooty, sadece yaşam destek sistemi için, su boşaltmak amacıyla kullanılan tesisatın olduğu sualtı bölgesinde ölü olarak bulundu.

İlk bulgular, cıvata ile kapatılan bir panelin bir şekilde yerlerinden çıkmış olduğunu ve Snooty'nin içeri girdiğini gösterdi.

Snooty'nin olduğu bölümde rehabilitasyona devam eden diğer üç denizayısı - Randall, Baca ve Gale’nin iyi olduğu belirtildi.

Snooty 21 Temmuz 1948'de Miami Akvaryum ve Tackle Company'de dünyaya geldi ve insanlar ilk kez bir deniz ayısının doğumunu kaydetti.