Dolardaki küresel değerlenme, Hazine'nin artan borç çevirme oranlarının TL varlıklarda yarattığı baskı, ABD ve Avrupa ülkeleriyle gerilen ilişkiler ve devam eden jeopolitik endişelerle dolar bugün 3.90 liranın üzerini test etti. Euro da 4.5226 lira ile yeni rekor düzeye tırmandı.

Dolar kapanışa yakın 3.88 liraya inerken, 19:45'te aşağı grafiğini sürdürerek 3.86 altını gördü.

Piyasaların odak noktası Türkiye-ABD ilişkileri olmaya devam ederken Başbakan Binali Yıldırım'ın ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile yarın yapacağı görüşme piyasalar tarafından yakından izleniyor.

Yıldırım, dün akşam saatlerinde başladığı ABD ziyaretinde Perşembe günü Washington'da Pence ile bir araya gelecek. Yıldırım'ın üç gün sürecek ABD ziyaretinde, sınırlı şekilde yumuşayan vize krizinin yanı sıra, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in iadesi, PYD/YPG ve DEAŞ ile mücadele gibi konular ele alınacak.

Her ne kadar vizeler konusunda sınırlı bir yumuşama yaşansa da piyasalar ikili ilişkilerin önümüzdeki dönemde iyileşme gösterip gösteremeyeceğine odaklanacak. Türkiye'deki ABD büyükelçiliği önceki gün sınırlı ölçüde vize başvurularını kabul etmeye başlamıştı.