Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşuyor...

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

TBMM, kurucu vasfı ve zengin temsil yelpazesiyle ülkemizin ortak vicdanını da temsil ediyor. Bu çatı altında, teröre bulaşmaması ve hukuka uygun davranması şartıyla her siyasi görüşün yeri, anlamı ve söz hakkı vardır.

AB ve NATO platformlarında yürütülen görüşmelerdeki sözlerini tutmayan Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi'ne hak ettikleri cevapları sahada vermeyi sürdüreceğiz.

"YENİ MÜJDELER GELİYOR"

Yeni müjdeler geliyor. Cumartesi günü Fatih sondaj gemimize giderek hem çalışmaları bizzat yerinde görecek hem de yeni rezerv miktarını açıklayacağız.

Yavuz gemimiz bakım sonrası yeni sondajlar için Akdeniz'e açılacak. Oruç Reis yeniden Akdeniz'de görevine döndü.

"İL KONGRELERİ BAŞLIYOR"

İl kongrelerimize başlıyoruz. Bu çerçevede inşallah hafta sonu Şırnak'ta olacağız. 24 Ekim'de Kayseri, 25 Ekim'de Malatya, 31 Ekim'de Van, 1 Kasım'da Samsun, 7 Kasım'da Kahramanmaraş, 8 Kasım'da Kocaeli il kongrelerimizde bizzat yer alarak milletimizle kucaklaşacağız.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ'NE TEPKİ

Türk Tabipleri Birliği başta olmak üzere diğer meslek kuruşlarındaki sorunlar da artık tahammül edilmez seviyeye ulaşmıştır. Ne zamandan beri terörle iç içe olanlar TTB'nin başına geçebiliyor. Çoklu Baro Sistemi'nde olduğu gibi TTB ve diğer meslek kuruluşlarında da benzer çalışma yapmak zorundayız.

"AZERBAYCAN'A HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ"

Minsk üçlüsü hala oyalama taktiği ile bu işi geçiştiriyor. Versenize işgal altındaki topraklarını.

Eğer dünyada insan hakları varsa, demokrasi varsa ve siz de 30 yıldır bu Minsk üçlüsünün içinde bu sorunu çözmekle görevliyseniz yapmanız gereken nedir, oyalama değil, bu müzakereleri bitirip bu toprakları sahiplerine vermektir.

(Mücahitlerin Azerbaycan'a yollanması iddiası) Bizim böyle bir derdimiz yok, Azerbaycan'a her türlü desteği vermeye varız yine vereceğiz.

"IŞIKLAR YANIYOR" PAYLAŞIMI

Toplantı sonrası gazetecilere açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, soru üzerine AYM Üyesi Engin Yıldırım'ın "Işıklar yanıyor" paylaşımına değindi.

Erdoğan, "Burada özellikle bireysel bir tweet olarak değerlendirmek doğru olmaz. Çalışıyoruz, ışıklarımız yanıyor ifadesiyle bir bütünü ifade eden kollektif yapıyı ifade eden bir yaklaşım söz konusu. Talihsiz bir paylaşımdı keşke yapmasaydı. Kaldı ki bir üyenin üzerine böyle bir şey düşmezdi. AYM üyesinin böyle bir sürecin içerisinde farklı bir şekilde yer alması adete siyasete soyunması... Çok arzu ediyorsan siyasete girersin bunu ve daha ötesini da söyleyebilirsin" diye konuştu.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamasıyla yeniden gündeme gelen erken seçim tartışmaları için ise Erdoğan, "Vakti saati bellidir, Haziran 2023" ifadelerini kullandı.