Bursa’da İznik gölüne giren 8 çocuk boğulma tehlikesi atlattı. Çevreden yetişen vatandaşlar tarafından 6 çocuk kurtarılırken, iki kız serin sularda can verdi. Çocukların cansız bedenleri dalgıçlar tarafından gölden çıkarıldı.

Yıldırım ilçesindeki bir tekstil atölyesinde çalışan 15 kişilik grup, piknik yapmak için Orhangazi'ye geldi. Grup, çamlık sahilinden göle geldi. Serinlemek için göle giren gruptan 8’i boğulma tehlikesi atlattı. Çocukların feryadı üzerine olay yerine koşan vatandaşlar, boğulmak üzere olan 1’i erkek 6 çocuğu sudan çıkardı.

Acı haberi alan yakınları sahile akın etti. Cesetlerin sudan çıkarıldığı esnada yakınları gözyaşlarına boğuldu.

GÖZALTINA ALINDILAR

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde serinlemek için İznik Gölü'ne giren iki çocuk boğuldu. Çocukların çalıştığı tekstil atölyesinin sahibi gözaltına alındı.

Merkez Yıldırım ilçesindeki bir tekstil atölyesinde çalışan 15 kişilik grup, piknik yapmak için İznik Gölü Orhangazi sahilindeki çamlık alana geldi. Gruptan Neslihan (14), Eylem (15) ve Kübra Sezek (17), Muharrem (13), Güllü (17) ve Marziye Sayhan (17) ile Vildan Salçın (12) ve Fatma Salman (13) serinlemek göle girdi.

Çocukların cenazeleri savcının incelemesinin ardından Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Olayın ardından Orhangazi Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında tekstil atölyesinin sahibi Muzaffer Aruk gözaltına aldı.