Banka kasaları patlatılan örgütün aylık 3 milyon 500 bin TL himmet parası ve 18 milyon TL tutarında çeyrek altın, kurban ve fitre parası topladığı ortaya çıktı. Kato Dağı’nda ana silah depoları çökertilen terör örgütü PKK’nın 26. mağarasına da girildi.

Çuval dolusu para çıktı

FETÖ'nün emniyet mahrem yapı sorumlularının, örgüt mensuplarından aylık 3 milyon 500 bin lira "himmet" ve 18 milyon lira değerinde çeyrek altın, kurban ve fitre parası topladıkları tespit edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca, FETÖ'nün emniyet yapılanması mali iltisaklarının deşifre ve tespitine yönelik yürütülen çalışmalar sonucunda, emniyetin mahrem yapı sorumlularının, örgüt mensuplarından aylık 3 milyon 500 bin lira "himmet" ve 18 milyon lira değerinde çeyrek altın, kurban ve fitre parası topladıkları tespit edildi.

Toplanan bu paraların, örgüt mensuplarının avukat giderlerinde, yurt dışına kaçacak olan veya halen firari olarak yurt dışında yaşayan örgüt mensuplarının finanse edilmesinde, yurt içinde firari olarak aranmakta olan mensuplarına örgüt tarafından kiralanan evlerin giderlerinde, bizzat örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in talimatı ile örgüt adına kamuoyu oluşturmak amacıyla kurulan düşünce kuruluşlarında, örgüt propagandası yapan görsel ve sosyal medya kuruluşlarında, başta emniyet teşkilatı olmak üzere, Kuvvet Komutanlıkları, Adliye vb. mahrem yapılar içerisinde bulunup görevden uzaklaştırılan veya ihraç edilen örgüt mensuplarının finanse edilmesinde kullandıkları, kalan paranın da örgüt adına faaliyet yürüten firmalara aktarıldığı anlaşıldı.

KİRALIK KASA TUTMUŞLAR

Örgütün mensuplarından topladığı paraların bir kısmını bankadaki kiralık kasalarda sakladıklarının belirlenmesinin ardından bir şüpheliye ait banka kasasında yapılan aramalarda, 597 bin dolar, 2 bin 500 Avro, 300 İngiliz Sterlini, 699 bin lira değerinde banka çekleri ile 14 bin 250 lira ve dijital materyaller ele geçirildi.

Mehmetçik Kato'da destan yazıyor

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Şırnak İncebel-Kato Dağları'nda devam eden operasyonda teröristlerce kullanıldığı belirlenen 26 mağaradaki aramalarda çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Bugüne kadar en kapsamlı silah ve malzemenin ele geçirildiği, bölücü terör örgütüne en büyük darbenin vurulduğu operasyon, zor arazi ve hava şartlarına rağmen 21 gündür aralıksız sürüyor. Operasyonda teröristlerce kullanıldığı belirlenen şimdiye kadar 26 mağara tespit edildi. Şırnak-Kato Dağı bölgesinde tespit edilen 26’ncı mağarada yapılan aramada, 16 adet muhtelif tipte silah, 35 bin biksi mühimmatı, 14 bin 700 kalaşnikof mühimmatı, 350 uçaksavar mühimmatı, 70 kanas mühimmatı, 26 havan mühimmatı, 100 havan mühimmat başlığı, 3 antitank mayını, EYP yapımında kullanılan çok sayıda entegre devre ve malzeme ile çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi. Sadece 26’ncı mağaradan çıkan silah ve cephanenin burada barınan teröristlere haftalarca yetecek miktarda olduğu bildirildi.

PKK'NIN ANA DEPOSU

Terör örgütünün Türkiye'deki ana silah ve mühimmat deposu olduğu belirtilen mağaralarda ele geçirilen silah, mühimmat, teçhizat ve yaşam malzemeleriyle bölücü terör örgütünün lojistik desteğine son yılların en büyük darbesinin vurulduğu kaydedildi. Şehit Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman-2 Operasyonu kapsamında bugüne kadar ele geçirilen malzemelerin bir kısmı şöyle:

26 MAĞARADAN ÇIKAN SİLAHLAR

"241 kalaşnikof piyade tüfeği, 27 G-3 piyade tüfeği, 9 biksi makineli tüfek, 10 dragunov kanas tüfek, MG-3 makineli tüfek, zagros keskin nişancı tüfeği, doçka uçaksavar silahı, 2 M-16 piyade tüfeği, 2 HK-33 piyade tüfeği, 3 mavzer tüfeği, 9 pompalı tüfek, 3 av tüfeği, 9 RPG-7 roketatar, 3 lav silahı, 7 çeşitli çapta havan ile 72 bin 240 7,62 milimetre mühimmatı, 75 bin 162 biksi mühimmatı, 8 bin 815 doçka mühimmatı, 4 ton amonyum nitrat patlayıcı, 241 el bombası, 242 anti personel roketatar mühimmatı, 510 uçaksavar mühimmatı, çok sayıda teçhizat ve yaşam malzemesi."