CHP'li bir ve HDP'li iki vekilin milletvekilliklerini düşürülmesini protesto eden CHP'liler, TBMM Başkanı Şentop'un kapısına Anayasa bıraktı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Hala var olduğunu, yürürlükte olduğunu TBMM Başkanı'na hatırlatmaktan büyük üzüntü duyuyorum" dedi.

Bugün CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları'nın fezlekelerinin TBMM Genel Kurulu'na getirilmesi sonrası üç ismin milletvekillikleri düşürüldü.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve bir grup milletvekili, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un makamı önünde açıklama yaparken, makam girişine Anayasa kitapçığı bıraktı.

Altay, Meclis Başkanlığı'nın makamının bulunduğu binanın giriş kapısına anayasa kitapçığını koyarken, "Hala var olduğunu , yürürlükte olduğunu hatırlatmaktan büyük üzüntü duyuyorum" dedi.

'ATATÜRK'E HESAP SORAN MECLİS SARAYDAN TALİMAT ALIR HALE GELDİ'

Daha sonra açıklama yapan Altay, 'Bugün demokrasimiz için kara bir gündür; lekeli, ayıplı bir gündür ama bu hiçbir zaman önce CHP Meclis Grubumuzu sonra milletimizi bir karamsarlığa sevk etmemelidir. Bu büyük meclis kurulduğu vakit, kendisini ve Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hesap sorar iken bugün bu meclis, 100. yılında saraydan talimat alır hale gelmişse bu Türk demokrasisi için kara bir gündür. Bu utançla bu meclisin yaşamaması için CHP olarak, ne kadar örselenmiş olsa da ne kadar törpülenmiş olsa da demokrasimizi yaşatmaya, güçlendirmeye devam edeceğiz' diye konuştu.

Milletvekilleri uzun süre alkışlı protesto yaptıktan sonra, Meclis Başkanlığı kapısının önünden ayrıldı.