• Bedri bey neden böyle bir şey yaptınız?

Paramı arıyorum. Halkın parası bu. Bu para halka dağıtılsaydı şu pandemide Türkiye'deki bütün aileler rahat yaşayacaktı. Bu kadar hırsızlık olmaz ki! Memuru mahvettiler. Sarayın 15 milyon masrafı var son dolar zam ile birlikte. Kardeşim biz aç geziyoruz. Ülkede hırsızlar ordusu yaratıldı. Adana mutabakatını neden uygulamıyoruz Atilla Taş'ın yaptığı melis onaylı. Esad oradan vurur biz de buradan bir tane bile terörist kalsın da göreyim. Yanlış bu adamın her şeyi yanlış diyen Bedri Bademci, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükumeti eleştirdi.

Dışkapı hastanesi önünde 2011 ila 2015 yılları arasında çay ve simit sattığını ifade eden Bademci şu anda dışkapı hastanesi acil servisinde kaldığını söyledi. "Çay satıp para kazandım ücretsiz kitap dağıttım. Kitap barışın mihenk taşıdır kızım. Şimdi başlayıp üç ay sonra pkk'yı barışla bitirebilirim. PKK silahla bitmez. Diyarbakırlı çocuklara Mardinli çocuklara iş verelim aş verelim dağa çıkmazlar. Şu anda iktidar insan kanıyla ayakta duruyor.

Bu kadar kötülük yapılmamalı. Bir de destekçisi var Bahçeli bey. Milliyetçilik bilgi içerir kızım insanlık içerir. Andımızı yazdım tekrar insanım doğruyum.İnsanım doğruyum diye başlıyorum. İnsan her şeyin temelinde insanın mutluluğu yatmalı. Ve her yıl o kadar kötü işler yapıyoruz ki kızım kadın öldürüyoruz ben de suçluyum. Anne öldürüyoruz. Büyük suç bilmiyor mu Müslümanım diye geçinenler? Diyerek eleştirilerine devam etti.

  • Nerelisiniz aileniz çocuklarınız var mı?

Ankaralıyım kızım ailemi terk ettim. Kızım Yeminli mali müşavir oğlum karayollarında şef küçük oğlum serseri (gülümseyerek)O da üniversite mezunu.

Amerika'yı verseler Kanada'yı da yanına koysalar KDV diye tozunu dahi vermem memleketimin. Suriyelileri falan içeriye içimize sokmayalım kenarda yer yapalım biz yemeyelim onlar yesin ama benim kültürümü öldürmesinler.Gelenekleri mi öldürüyorlar. Ben üzülüyorum. Bizim geleneklerimiz insanidir kızım. Bu kadar Somali lokantası var kendimi yabancı bir ülkede hissediyorum üzülüyorum.

  • Ne bekliyorsunuz iktidardan?

İktidardan gitmesini bekliyorum annem gelecek diyerek mizahla karışık duygularını ifade eden Bademci seçmenlere bir şey demiyorum ama gitsin dedikten sonra Adam kongre yapıyor ondan sonra Türkiye kızarıyor ardından biz günah keçisi oluyoruz diyerek Erdoğan'ı eleştirdi.

Bir şiir kitabı hazırlığında olduğunu belirten Bademci, kitabın adının "karanlıkta kutsal kadın" olacağını, kitabını annesine ithafen yazdığını dile getirdi. Şairlere ve yazarlara ülkemizde yeterince değer verilmediğini ifade etti.

Sözlerin geçici ama yazının kalıcı olduğunu söyleyen Bedri Bademci dışkapıya doğru seyirterek meydandan ayrıldı.