Türk İslam Motosiklet Platformu adı altında bir araya gelen 200 motosikletli, Kudüs'te yaşananlara tepki göstermek için caddelerdeydi. Fatih'teki Saraçhane Parkı’nda toplanan ve ardından İsrail Konsolosluğu’na kadar sürüş yapan Osmanlı Motorcular Grubu, İki Teker Kardeşliği, İstanbul Motosiklet Gurubu, Daelim Platformu ve Motorcu Kardeşliği üyeleri, zulme tepki göstererek konsolosluk önünde basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Daelim Platformu Başkanı Tacettin Gökçe; “Gün Filistin’de yaşayan Müslüman kardeşlerimizin acılarına ortak olma günüdür. Tüm kardeşlerimizi, ilk kıblemiz, manevi değerimiz olan Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmaya ve uyanmaya davet ediyoruz. Biz motosiklete gönül vermiş inanan insanlar topluluğu olarak, kıblemize ve dinimize saldıranlara karşı, kanımızın son damlasına kadar savaşmaya hazır olduğumuzu bildirmek isteriz.”

BAĞIMIZI KOPARMADIK

Mescid-i Aksa'da yapılan haksızlık karşısında farkındalık yaratmak istediklerini söyleyen Gökçe, "Bu tür etkinliklere katılmayan vatandaşlar da tek başına haksızlığı boykot edebilirler. Şöyle düşünsünler, aldıkları bir dondurma belki de bir füzenin vidasıdır. O yüzden herkes bireysel olarak hareket edip İsrail mallarına karşı boykot düzenleyebilir” diye konuştu.

Osmanlı Motorcular Grubu Başkanı Kadir Çınar ise, "Bugün kardeşlerimizin maruz kaldığı tüm felaketler, zulümler ve mağduriyetlerden alacağımız dersler vardır. Bizler, millet olarak tarih boyunca Kudüs ve Mescidi Aksa ile olan gönül bağımızı hiçbir zaman koparmadık, koparamayız” dedi.

Mahmut Yüksel / İSTİKLAL