Turan Kışlakçı
Hazırlanın, göç ediyoruz!
Göç, sanki insanoğlunun kaderi. Bir iki nesil öteye gittiğinizde göçmen olmadığını söyleyenlerin bile atalarının göç ettiğine şahitlik edeceksiniz. Onun içindir ki, göçmenlere sahip çıkanlar ile felaket tellalları hep var olacak. İnsanoğlu da yeni bir umut ve yeni bir hayal için yollara revan olmaya devam edecek…
Cemal Kaşıkçı davası ne oldu?
Cemal Kaşıkçı davasında başından beri “Cesedi nerede?” diye sorduk. Bugün bu sorunun belki de önemi kalmadı. Ama bu kez sorulması gereken sorular şunlar: Bu dava karşılığında ne alındı? Cemal Kaşıkçı’nın yitirilen canı acaba İslam alemi için anlamlı bir şekilde değerlendi mi?
“HIZ”landırılmış Hayat
İnsanın hız çağındaki macerası stres ve bunalımları da artırdı. Hayatımız gittikçe hareketsizleşti. Artık yürümüyoruz. Ulaşım araçları yerimize yürüyor. Yürümediğimiz gibi düşünemiyoruz da. Çünkü akıllı telefon ve bilgisayarlar yerimize düşünür oldu.
Ukrayna’da Slavcılar ve Batıcılar Kavgası
Rusya’nın Ukrayna saldırısının üzerinden nerede ise bir hafta geçti. Bugün Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı fikri olarak, Batıcı/Atlantikçi ve Slavcı/Avrasyacı kavga olarak da okuyabiliriz.
Tektipleşen Dünya Ve Kuş Beyinliler
Hem yerel hem küresel günlük haberler o kadar basit bir şekilde gazetelerde, TV’lerde ve sosyal medyada ele alınıp analiz ediliyor ki bu insanın düşünce dünyasını her geçen gün daha da daraltıyor.
Bütün dünyanın acil tedaviye ihtiyacı var
Dünyanın neresine giderseniz gidin insanlarda bir memnuniyetsizlik ve umutsuzluk hali hakim. Siyasetten toplumsal olaylara, ekonomiden eğitime kadar hemen her alanda herkes sonu olmayan bir münazara ve eleştiri buhranı içinde debelenip duruyor.
Mavi ve Beyazın Ülkesi: Tunus
Siyasi bir keşmekeş ile adını şu günlerde medyada sık sık duyduğumuz Tunus, Akdeniz’in güzel, sakin ve güvenli ülkelerinden biri. Tunus, 1574-1881 yılları arasında Osmanlı Devleti’nin bir eyaletiydi.
Taliban’ın Tarihi, Afganistan ve Dış Müdahaleler
Geçmişte daha çok bir Peştun hareketi olarak bilenen Taliban, bu kez Afganistan içindeki bütün ırklardan ve gruplardan insanı kendi bünyesine aldı. Tacik, Türkmen ve Özbek birçok alim Taliban’ın şura heyetine katıldı.
Afganistan, Türkler ve Kısa Tarihi
Tarih boyunca Türkler de Afganistan’a büyük önem vermiştir. Bugün Anadolu’da kime sorsanız soylarının kadim Horasan’a dayandığını söyler. Hâlâ Afganistan’da ciddi bir Türk nüfusu bulunmaktadır. Afganistan’ın büyük çoğunluğunu oluşturan Peştun halkı da tarih boyunca Türkleri hep kendilerinin bir parçası olarak görmüştür.
Taliban Sözcüsü Zabihullah İle Röportaj
Dünya medyası uzun yıllar sonra yine Taliban’ı manşetlerinden düşürmüyor. ABD’nin Mayıs ayında Afganistan’dan hızlı çekilme kararı sonrası Taliban’ın Afgan toprakları içinde hızlı ilerleyişi sürüyor.