YEREL SEÇİM DUASI

Allah’ım; celalinden cemaline, kahrından lütfuna sığınıyor ve yalvarıyoruz; yerel yönetimlerimizi adaletsiz, vicdansız, izansız insanların ellerine bırakma! Genelde ve yerelde bizleri; gurur mahkûmu, para mecnunu, lüks ve israf düşkünü, gerçek kaçkını, meydan bıçkını ve küfür tutkunu bilumum iki ayaklı yaratıklarından koru!

Allah’ım; yüce dinimiz İslam’ı; dini ve milli değerlerimizi dillerine pelesenk eden, “imanlarında ve inkârlarında sabit durmayan” makam mevki ve çıkar uğruna yalanı meslek edinenlerden, aldatmayı marifet sayan riyakârlardan sana sığınıyoruz! Milletimizi; yalancılardan, emanete ihanet edenlerden, felakete davetiye çıkaran sahte kahramanlardan, soygunculardan, vurgunculardan, hırlı hısızların şerrinden muhafaza eyle!

Allah’ım; bizleri kinin, kibrin, küfrün, enaniyetin ve keyfiyetin zirvelerinde dolaşan; her türlü baskı, korkutma, yıldırma politikaları ile milleti canından bezdiren bilumum arsızların arsızlıklarına, edepsizlerin edepsizliklerine mecbur ve mahkûm eyleme!

Allah’ım; bizleri fitne fücurların şoklarından, kalbi katıların kin ve küfür oklarından, gafillerin gafletinden, hainlerin ihanetlerinden uzak tut!

Allah’ım; bizleri “gökte yıldız ararken yolunun üzerindeki çukuru göremeyen”, akıl ve feraset yoksunu kullarınla imtihan etme!

Allah’ım, ülkemizi ve geleceğimizi ipotek altına sokacaklara; rant uğruna yüreğimizin, beynimizin ve ülkemizin güzelliklerini yok edeceklere fırsat ve imkân verme!

Allah’ım; bizleri samimi, dürüst, hukukun üstünlüğüne inanan, güvenilir, halkın mutluluğu ve esenliği için çalışan, cesur, kararlı, şehri bir bütün olarak kucaklayan, kendisine oy vermeyenlerin de yanında olan samimi ve salih kullarınla karşılaştır.

Yaratılanı Yardandan ötürü seven, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını gözeten, üretken, kendisini şehrine ve şehrinde yaşayan insanlara vakfeden, hayalleri ve hedefleri olan, vatandaşlarına dokunabilen ve onların dertleri ile hemhal olan, danışan, danışmayı bilen, vizyon sahibi kullarınla yönetilmeyi nasip eyle!

Allah’ım bizleri; liyakat sahibi, özverili, eleştiriye açık, tevazu sahibi, şeffaf, kaynak üretecek bilgi ve beceriye sahip, yalanı düşman bilen, hakikate baş koyan, Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği içinde olan, ülke ve şehir kaynaklarını israf etmeyen, insanlarla yönetilmeyi nasip eyle!

Allah’ım; Bizleri, adaleti baş tacı yapan, vatansever, milli, manevi değerlere saygılı, demokrat, şehrin ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif açıdan kalkınması için gerekli bilgi ve tecrübeye sahip, şehirlerimizi yaşanır hale getirebilecek, betonlaştırmayacak Şehr-ül eminlerle yönetilmek istiyoruz. Bizlerin böylesi özellik ve güzelliklerle bezeli insanları seçmemiz için akıl, fikir ve feraset ihsan eyle!

Allah’ım; bizler senin birliğine, yüceliğine inanan, âlemlere rahmet olarak gönderdiğin Hazreti Muhammet’in(S.A.S); “İstanbul bir gün fethedilecetir; onu fetheden asker ne güzel asker, onu fetheden komutan ne güzel komutandır.”, diye övdüğü milletiz. Adı, sanı belli olan bu büyük milleti, Türk milletini, alçaklaştıracak alçaklıklardan ve alçaklardan muhafaza eyle!

Allah’ım; bizlere kendini bilen, milli sorumluluğunun bilincinde olan, Hak diyen, hakkı gözeten, adil, merhametli, vicdanlı, metanetli, sabırlı, cesaretli, azimli, kararlı, Türkiye sevdalısı yöneticilerle yönetilmeyi nasip eyle!

Allah’ım; insanlarımızı mankurtlaştırarak yönetmek isteyenlere fırsat verme! Bizleri; sormayan sorgulamayan insan tapıcılarından eyleme! Korkmadan, çekinmeden; “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” olarak kendi kararlarını kendi verebilen kullarından eyle! Kula kul olan akılsızlardan eyleme!

Allah’ım; milli devlet olma bilincimizin yok edilmesine, gönül ve kültür coğrafyamızın daralmasına, siyasi coğrafyamızın küçülmesine, insanlarımızın etnik ve mezhep tabanında kamplara ayrılmasına, milletimizin; amaçsız, ilkesiz, sürü yapılmasına müsaade etme! Böylesi sinsiliklerle hareket edenleri de “Kahhar” sıfatınla cezalandır.

Allah’ım; devletin dini adalettir” prensibi ile hareket eden, “insanı yaşat ki devlet yaşasın”, diyebilen, “yaratılanı Yaratan’dan ötürü hoş gören”,“incitmeyen”, germeyen, gerdirmeyen, ötelemeyen, ötekileştirmeyen, ayırmayan, ayrıştırmayan, gülen, gülümseten hatta güldüren insanlarla yönetilmek istiyoruz. Böylesi insanları seçmemize yardım et!

Allah’ım; “İ’la-yı Kelimetullah” ve “Rıza’i İlahi” yoluna baş koyarak şahadet şerbeti içenlerin kanları ile sulanmış bir büyük coğrafyanın topraklarının altında yatan yüz binlerce şühedanın yüzü suyu hürmetine insanlarımıza; akıl, mantık, idrak ve irade ihsan eyle! Biliyoruz ki Her millet layık olduğu kimselerle yönetilir” yine de biz, senin sonsuz merhametine sığınıyor ve yalvarıyoruz: Bu güne kadar seçtiklerimize akıl, izan, insaf, vicdan, merhamet adalet; sevgi, hoşgörü ve insanlık nasip eyle! 31 Martta da bizlere doğru insanları seçmememiz için akıl, güç ve irade ihsan eyle!

Allah’ım; senin rızan için diz çökmüş, el açmış yalvarıyorum ve biliyorum ki rahmetin bol, merhametin sınırsızdır. Dualarımı kabul eyle!

Hadi Önal/ 24 MART 2019/ELAZIĞ