Vatikan dünyanın eski devleti olması hasebiyle arşivinde çok değerli kitaplar ve el yazması eserler bulunmaktadır. Özellikle de Haçlı Seferleri zamanında Vatikan’ın arşivine çok değerli kaynaklar girmiştir.

Vatikan dünyanın eski devleti olması hasebiyle arşivinde çok değerli kitaplar ve el yazması eserler bulunmaktadır. Özellikle de Haçlı Seferleri zamanında Vatikan'ın arşivine çok değerli kaynaklar girmiştir. Bunların bazıları bilinirken bazıları da sadece iddia olarak kalmıştır. Özellikle bu gizli kalmış iddiaların başında da ''Necronomicon'' yani Ölüler Kitabı olarak adlandırılan kitap gelmektedir.

Necronomicon nedir? O kadar çok ismi var ki ve hakkında o kadar çok efsane oluşmuş ki, bırakın kendisini hakkında yazılanlar ciltleri dolduruyor; 'Arabın Kitabı','Ölü İsimlerin Kitabı' veya 'Ölülerin Çağrı Kitabı' ya da 'Çıldırtan Kitap' kısacası bu bir mistik kitap… Yazarının adı El Hazret veya El Azif olarak bilinmektedir. Kitabın yazarı Şamlı bir Arap. İnançlara ve de bilinenlere göre Necronomicon gerçek bir büyücünün el kitabı ve hiç şakası yok. Necronomicon, tam manasıyla gizem dolu bir kitap…

Necronomicon, M. S. 700'lü yıllarda Şam'da yazıldı. Kitabın ünü gerçek ve ürkütücü detaylar barındırmasıdır. Necronomicon´un yedi cilt olduğu ileri sürülmektedir. Kitabın aslı ise 900 sayfanın üzerindedir. Her cildinin 125 sayfa civarında olduğu düşünülebilir. Metodları Heredot´u ve hatta Bruno´yu anımsatıyor. Nostradamus´un ünlü 'Yüzlükler' inin ilk iki dörtlüğünde anlattığı metodun kaynağı uzmanlara göre Necronomicon´dan alınmıştır. Dolayısı ile bu kitabın varlığı sadece bir rivayet değil aynı zamanda gerçeği barındırmaktadır.

Tufan öncesiyle ilgili inanılmaz gerçekler vardır. El Hazret kaybolmuş geçmişin iç yüzünü anlatırken, Tevrat´daki 'Yaradılış' bölümüyle, mitolojik kaynaklar arasında kesin benzerlikler olmasına rağmen Tevrat bunları gizlemekte, bugüne kadar yapılan çeviriler ise kutsal kitabın aslından çok uzak. Geniş ayrıntılarla geçmişin ve dinlerin kaynağının iç yüzünü anlatılıyor. İnsan ırkı, dünyadan önce başka bir yerdeydi. Buna başka kürelerden gelme denmekte. Neo-Platonist inançlara göre anlatılan dünya benzeri yıldızlarda kendilerine özgün yaşam formları bulunmaktadır. Bu yaşam biçimlerinin özellikleri kozmik hiyerarşinin evrim çizgisiyle belirlenirler. Özel zamanların belirlenmesiyle ve özel semboller kullanılarak, eskilerle ilişki kurulabilir ve onlardan istenilen kozmik bilgiler alınabilir, o zaman geçmişe ve geleceğe hakim olmak mümkündür ama bu tehlikeli bir yoldur çünkü insan taşıyabileceği bilgiyi edinmeli ve bunun farkında olmalıdır. Nitekim Necronomicon'u kullanmak için doğumundan itibaren mistik ve ezoterik ilimler ile donatılmış kişiler seçilmiştir. Çünkü kitabı okumak yürek istiyor. Okuyanı delirttiğine çıldırttığına inanılıyor. Necronomicon'un çıldırtması olayı da bildiğimiz delirmelerden biraz farklı. Bildiğimiz, inandığımız her şeyi reddetmesi ve gerçeklerin çok farklı ve belki de çok acımasız olması yüzünden okuyanlar şoka giriyor ve zihinlerine hapsoluyorlar. Böylece başka boyutlar ve varlıklar konusunda kadim bilgiler ışığında zihinleri şoka giriyor.

Orijinalinin Vatikan da saklandığı da önemli bir gerçektir. Dünya'da mistik ve ezoterik konularda üstte saydığımız ilimler çerçevesinde özel kişiler yetiştiren iki devlet vardır. Bunlardan biri Vatikan, diğeri de İsrail'dir. Vatikan İsrail'e göre biraz daha öndedir. Çünkü Necronomicon kitabı başta olmak üzere çok eski yıllardan Haçlı Seferleri ve diğer yollarla eline daha nice önemli el yazmaları ve kitaplar geçmiştir. Büyü ve Tılsım konusunda da gayet uzman olduğu da aşikardır.

Vatikan'ın gizli arşivleri her daim önemini korumaktadır. Özellikle büyük zenginliklerin yanı sıra elde edilen bu tarz kitaplar, bir nevi Vatikan'ın da gücünü belirlemektedir. Vatikan bu denli bir gücü elinde barındıran önemli bir devlet konumundadır. Tabi bazı kişiler merak edebilir! Vatikan bu ve benzeri kitapları kullanıyor mu? Kullanıyorsa nasıl yapıyor vs. Açıkçası Vatikan tarzı Zihin Kontrol dediğimiz bir olay vardır. Vatikan pek çok ülkede özellikle de Türkiye'de bazı merkezlerde kuvvetli tılsımları yapmaktadır. Bu konuda da Vatikan tarzı zihin kontrol ve büyü hususlarına bakmakta fayda vardır.