Bir neslin dindar olabilmesi için, önce çocukları dindar yetiştirmek gerekir. Çocukların dindar yetişmesi zorlama ile değil sevdirerek mümkündür.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın dindar nesil yetiştirme hedefine uygun olarak, kutlu doğum haftası etkinlikleri kapsamında ilçelerdeki bazı çocuk parklarının isimleri değiştirilerek “MUHAMMED-ÜL EMİN ÇOCUK PARKI” isminin verilmesi teklifini kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.

Bir neslin dindar olabilmesi için, önce çocukları dindar yetiştirmek gerekir. Çocukların dindar yetişmesi zorlama ile değil sevdirerek mümkündür. Dindar neslin yetişmesi için bu gün iki yöntem uygulanmaktadır. Birinci yöntem camilerdeki yaz kuran kurslarına gönderilmekte, ikincisi imam hatip okullarına gönderilmektedir. Oysaki iki yöntemde çocukların hoşuna gitmeyecek kurallar mevcuttur. Çünkü çocuklar en çok oynamak istediği yaşlarda uzun süreler hareketsiz olarak sıralarda oturtulmasını çocuklar istemez; bende çocukken sevmiyordum. Aslında çocuklara en güzel öğretme yöntemi oyunla birlikte yapılan öğretimdir. Mesela çocuklar yeni çıkan bilgisayardaki sanal oyunları çok çabuk öğrenmektedir.

Çocuklara peygamberimizi sevdirmenin en güzel üçüncü yöntemi olarak, çocuk parklarında yapılacak etkinliklerle olabilir. Çocuk parkları aslında onlar için açık hava okullarıdır. Parklarda çok şeyleri bilinçsizce öğrenirler çocuklar. Bu bilgi ışığında, çocuklarımızın oyun parklarında, peygamberimizi öğreneceği düzenlemeler ve etkinlikler yapılmalıdır. Öncelikle ilçelerimizin en büyük çocuk parklarının isimleri, Peygamberimizin ismi verilerek değiştirilmelidir. Konuyu somut bir proje şekline dönüştürürsek; Üsküdar’da Aziz Mahmud Hüdayi hazretlerinin türbesinin yakınında Doğancılar Çocuk Parkı var. Bu parkın ismi ÜSKÜDAR MUHAMMED-ÜL EMİN ÇOCUK PARKI olarak değiştirilse, kutlu doğum haftası etkinlikleri kapsamında, günün en güzel saatinde anne ve babalar ile belediye Başkanımız Sayın Hilmi TÜRKMEN’in de katıldığı, çocuklara bir hediye verme etkinliği düzenlense çok, çok harika olur. Eminim ki Çocuklar bedava oyuncak almak için peygamberimizin doğduğu günün gelmesini dört gözle beklerler. Çocukların aileleri ne kadar zengin olursa olsun hediye edilen oyuncaklar daima onları sevindirir. O gün çocuklara hediyenin yanında gül suyu hediyesi ile birlikte, gül lokumu ikram edilirse çok mükemmel olur. Çocuklar buluşken, “MUHAMMEDÜL EMİN PARKINDA buluşalım”deseler bile bizim için Peygamberimizi sevdirmek hedefine giden yolda, çok büyük bir kazanç olur.

Parkın girişine de Peygamberimizin hayatı, çocukların anlayacağı bir şekilde yazılırsa çok faydalı olur. Yazıda çocukları çok sevdiği ve çocuklarla oyun oynadığı, iki küçük torunun olduğu, torunlarının o namaz kılarken sırtına çıktığı da çocuk diliyle yazılmalıdır. Hatta bu hayat hikâyesi, bir çocuk grubuna yazdırılsa daha çocukça bir dil kullanılır.



Proje ile ilgili özellikle Üsküdar Belediyesinden örnek verdim, çünkü Üsküdar ilçesinde oturduğum için Üsküdar Belediye başkanı sayın Hilmi TÜRKMEN’in yeniklere açık bir yönetim politikasının olduğunu biliyorum. Ataşehir belediyesi DENİZ GEZMİŞ PARKI yapıyor da (ki kendi fikirlerini çocuk nesillere aktarmak istemesi gayet normal bir durum, hiç de yadırganacak bir durum değil) AK Parti belediyeleri herkesin sevdiği bir insan olan peygamberimizin adını duyurmak için “MUHAMMEDÜL EMİN PARKI” niçinyapmasın! Bu projeyi gerçekleştirmesinin büyük bir sevabı vardır, sadakayı cariyedir. İnşallah bu projeyi ilk uygulamaya geçiren belediye Üsküdar İlçe Belediye Başkanlığı olur. Bu proje hayata geçirilse çocuklarını alıp parka gelen ilk baba ben olacağım inşallah.