Türk takımları Avrupa'da

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray 4. torbadan katıldığı Devler Ligi'nde, tüm torbalardan tam da dişine göre olan rakiplerle eşleşerek Lokomotiv Moskova, Porto ve Schalke'nin bulunduğu D grubunda yerini aldı. Rakiplere şöyle bir göz gezdirecek olursak, ilk torbadan eşleştiği Rusya Ligi şampiyonu Lokomotiv grubun en zayıf halkası olarak görünüyor. Geçtiğimiz sene Beşiktaş'ın deplasmanda 3-1 yenip içeride 1-1 berabere kaldığı Porto da eski şatafatlı günlerinden uzak. Gruupta Galatasaray'ı en çok zorlayacağını düşündüğüm köklü Alman klübü Schalke ise oynadığı defansif futbol ve ileri uçtaki hızlı aynı zamanda yetenekli oyuncularıyla dikkat çekiyor.

UEFA Avrupa Ligi'ne 2. ön eleme turundan başlayarak sırasıyla B36 Torshavn, Lask Linz ve Partizan'ı eleyerek torbalara seri başı olarak kalan Beşiktaş ise, Genk, Malmö ve Sarpsborg ile eşleşti. Grupta favori olan Kara Kartal, iki Baltık deplasmanında bir kaza yaşamazsa Belçika ekibi Genk ile liderlik için yarışacak.

Sezonu 2. sırada tamamlayıp Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde çekebileceği en zor kurayı çekip, Benfica'yla eşleşen Fenerbahçe ise elenerek yoluna Avrupa Ligi'nde devam ediyor. 2. torbadan katıldıkları Avrupa'nın iki numaralı futbol organizasyonunda Anderlecht, Dinamo Zagreb ve Spartak Trnava. Sarı-Lacivertlilerin de grubunda Belçika ekibi Anderlecht ile liderlik mücadelesi vereceği aşikar.

Türkiye Kupası'nın sahibi Akhisar ise direkt olarak katıldığı Avrupa Ligi'nde kendisine 4. torbada yer buldu. Arsenal, Chelsea gibi güçlü ekiplerin yer aldığı gruplar yerine Sevilla, Krasnodar ve Standart Liege'in bulunduğu gruba düşen Ege ekibinin şansı ise oldukça düşük.