Türk Ordumuz Teyakkuz Halinde !

Deniz kuvvetlerimiz Doğu Akdeniz'de ateş çemberinde, Kara kuvvetlerimiz Kuzey Irak'ta pkk terör örgütünün ana karargâhına operasyonda, Hava kuvvetlerimiz Ege'de olası Yunan ve Amerikan tehditlerine karşı teyakkuz halinde. Her cephede varlık gösteriyor, her cephede teyakkuz halindeyiz.

TÜRK KOMANDOLARI KUZEY IRAK’TA PKK’YA SON DARBEYİ VURUYOR


Varlığı sona ermek üzere olan Terör örgütü pkk’nın sıkıştırıldığı "Hakurk,Kandil, Karaçok, Sincar” bölgeleri terörle mücadelede Türkiye’nin öncelikli hedefleri arasındaydı. Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri pkk’nın ana kampı olan kandil’in kapısı olarak nitelendirilen Hakurk Bölgesine “Pençe Harekatı” kapsamında operasyon başlattı. Hakurk’ta yapılan operasyon aslında büyük bir süpürme harekâtının da habercisi. Çünkü Kandil harekâtı öncesi Irak'ın kuzeyindeki Hakurk Vadisi'nin emniyete alınması büyük bir gereklilik ve PKK'nın bölgedeki lojistik imkanlarını, can damarını kesecek büyük bir hamledir. Nitekim arazinin sağladığı imkan ve kabiliyet sebebiyle terör örgütü, Türkiye’ye sızma girişimlerinin büyük çoğunluğunu Hakurk bölgesi üzerinden gerçekleştiriyordu. Bir hususuda özellikle ifade etmek isterim. Şanlı ordumuzun büyük bir kararlılıkla sürdürdüğü Pençe Harekatına “Seçime yönelik göz boyama” diyen bazı hadsizler sosyal medyada bol keseden yazıp çiziyor. Kıymetli okurlarım Pençe harekatı 2018 mart ayında başlatılmıştır. Harekat 1 yıldan uzun bir süredir MİT ve TSK’nın koordineli çalışmalarıyla Örgütün kurucu kadrosu ve arananlar listesindeki bir çok tehlikeli terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu süreçte Milletçe Mehmetçiğimizin yanında olmamız gerekirken, Şanlı ordumuza "seçim" için harekat yapıyor diyenler Gayrimilli’dir !

TÜRK DONANMASI 3 DENİZDE DÜNYAYA MEYDAN OKUDU


“Denizkurdu 2019” tatbikatı 131 gemi, 57 uçak ve 33 helikopter ile 25 bin 900 Mehmetçikle icra edildi. Mavi Vatan tatbikatının ardından bu denli devasa bir tatbikatın zamanlaması ve yapılma gerekliliği de hiç kuşkusuz Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki haklarını yok sayan dayatmaları ve tehditleri her koşulda bertaraf edebilecek kabiliyette olduğunu ortaya koymaktır. Denizkurdu tatbikatının bir diğer özelliği de Türk Donanmasının Preveze döneminden bu yana gerçek anlamda Akdeniz’e ilk çıkışını temsil etmektedir. Girit ve Malta gibi stratejik öneme sahip bir deniz sahasından Akdeniz’in açık deniz alanlarına yayılan Türk Donanmamız artık tatbikatlar için sadece Ege Denizi ile sınırlı kalmıyor, 200’den fazla geminin demirlediği Akdeniz’e büyük bir kararlılıkla manevralar yaparak, tatbikatlarını icra edebiliyor.

TÜRK SAVAŞ GEMİLERİ DOĞU AKDENİZ’DE TARİH YAZIYOR !


Bildiğiniz üzere Dünya petrol ve doğalgaz rezervlerinin %60'ına tekamül eden bir enerji bölgesinin Doğu Akdeniz’de keşfedilmesinden sonra, dünya devletleri petrol şirketleriyle, savaş gemileriyle bölgeye akın etti. Türkiye’nin hakkı olan bölgelerde petrol ve doğalgaz aramasına karşı çıkan başta Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) batı bloğunun da desteğini alarak, bu enerji havzasında Türkiye’yi saf dışı bırakmak istedi. Bu saf dışı bırakma girişimlerinin dozunu artırarak, Fatih sondaj gemimizin mürettebatı hakkında uluslararası tutuklama kararı çıkması için girişimde bulundu. Bunun üzerine Doğu Akdeniz’de petrol ve doğalgaz arayan FATİH sondaj gemimizi koruma görevi icra eden Türk savaş gemilerimizin sayısı artırıldı.

Her cephede kahramanca mücadele veren, adını bilmediğimiz dağlarda, bulutlara uzanan zirvelerde, denizin yüzlerce metre altında bir denizaltıda bu memleketin Dinini, Kuranını, Bayrağını, Namusunu Müdafaa için eli tetikte vatan bekleyen tüm askerimiz,polisimiz ve devlet görevlilerimize minnettarız. ALLAH devletimize,ordumuza,milletimize zeval vermesin…