Örgütün yapılanması ve organları 13

j-) Fetullah Gülen ile Hidayet Karca arasında geçen konuşmanın ses kaydı çözümü;

Arayan Hidayet Karca, Melih Gökçek ile birlikte olduğunu, kendisinin uzun uzun bir talepte bulunduğunu oğlunun televizyonunda Ustanın Hayatı diye bir belgesel hazırladıklarını, hocasının birkaç kelime söylemesini istediğini söylemiştir.

Fetullah Gülen ne söyleyeyim ne istiyorsun dediği, arayan şahsın neler söyleyebileceğini Melih Bey çok ısrarcı olduğunu, Fetullah Gülen’in söz konusu belgeselin Uzun diye tabir ettiği kişinin annesiyle ilgili olup olmadığını sorduğu, arayan şahsın uzunun kendisiyle alakalı olduğunu söylediği belirtilmiştir.

Fetullah Gülen’in Uzun‘un çok hainlik yaptığını halen de yapmaya devam ettiğini, üst üste gelen falsolar karşısında ne diyeceğini bilmediği arayan şahıstan bir iki cümlelik bir şey hazırlamasını istediği ve durumu idare edeceğini söylediği belirtilmiştir.

Uzun’dan kastlarının dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu, FETÖ/PDY lideri Fetullah Gülen’in uzun diye tabir ettiği kişinin hainlik yaptığını söylediği tespit edilmiştir.


sitede 24.03.2014 günü ses kaydı yayınlanmıştır. (Deliller-25 Kls. 4 Nolu Delil: Ses kaydının F. Gülen ve H. Karaca arasında geçtiği kriminal raporlarıyla tespit edilmiştir.)

Şüpheli Fetullah Gülen ile şüpheli Hidayet Karaca arasında geçen tarihi belli olmayan ancak 2013 yılının Ağustos ayı içerisinde olduğu tahmin edilen 24.03.2014 günü youtube'a yüklenen ses kaydında;


sitede 24.03.2014 günü ses kaydı yayınlanmıştır.

Şüpheli Hidayet Karaca, uzun uzun yalvarırcasına Melih Gökçek'in talepte bulunduğunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili “Uzunun hayatı” isimli çekilen bir belgeselde olumlu bir kaç kelime söylemesini Fetullah Gülen'den talep ettiğini, Fetullah Gülen'in Başbakan'ı kastederek “o kadar çok hainlik yaptı ki halen de yapıyor.

Bu hainlikler karşısında ne deriz. Bu üst üste gelen falsolar karşısında ne deriz.” diyerek bu işe pek sıcak bakmadığı ancak bir iki cümle söyleyebileceğini durumu idare edeceğini söylediklerinin eksik olacağını anlatmıştır.

k-) Fetullah Gülen ile kimliği belirsiz bir şahıs geçen konuşmanın ses kaydı çözümü;

Arayan şahsın Mustafa Koç’un başkentte olduğunu sponsor olmak istediğini kendisinin bizzat bulunmak istediğini Adnan Polat’ın da kendisini aradığını söylemiştir.

Fetullah Gülen’in bu kişilerin bulunmasının iyi olduğunu onlara karşı yukarıdan tavır olduğunu mali problemleri yoksa müfettişlerin bir şey yapamayacaklarını söylediği, arayan şahsın temas kuralım mı diye sorduğu belirtilmiştir.

Fetullah Gülen’in onaylayıp büyük patron dediği şahsın bu durumu pek bilmesini istemediğini söylediği, arayan şahsın bir konu hakkında takip altında olduğunu düşündüğü başına bir vaka geldiğini ve bunu paylaşacağını, Uganda devlet başkanından telefon geldiğini orada bir rafineri meselesi olduğunu büyük bir Türk firmasının gelmesinden memnun olacaklarını söylemiştir.

Bir firmaya teklif edip etmemeleri gerektiğini sorduğu, cevap olarak Fetullah Gülen’in bu firma dışında bu işi yapabilecek bir şirketin olup olmadığını sormuştur.

Arayan şahsın çevresinde pek bildiği kimse olmadığını kendilerinden birilerinin istendiği, Fetullah Gülen’in de dediğimizi yapacak birisi olsun dediği, arayan şahsın Mehmet Nazif isimli şahsın iş durumuyla ilgili bilgi verdiği, Nazif isimli şahsı sıkı tutmamız lazım şeklinde cevap aldığı, twitterdaki Tuskon’la ilgili kampanyayla ilgili görüşlerini anlattığını söylemiştir.

Dershanelere karşılık Tuskon’un kapatılması konusundan bahsettiği, böyle bir şeyin onların elinde olup olmadığı sorusuna cevaben böyle bir durumun mümkün olmadığını söylediği ve yapmak istediğiniz şeyi yapın şeklinde talimat aldığını söylemiştir.

Fetullah Gülen’in İsmail isimli şahsın yanına uğradığını bir daha geldiğinde daha çok kalmak istediğini söylediği, arayan şahsın Şükrü isimli şahsa teşekkür ettiği kendisinin bilet aldığı ismini Mehmet Yaş’a yazdırdığını söylemiştir.

Fetullah Gülen’in Türkiye’deki dershaneler ve Tuskon konusuyla, yurtdışında yapılacak ihalelere girecek olan Türk şirketleriyle ilgilendiği, hangi şirkete verilmesi konusunda kendisine danışıldığı tespit edilmiştir.


sitede 05.02.2014 günü ses kaydı yayınlanmıştır. (Deliller-25 Kls. 10 Nolu Delil)