Okullar bugün açılıyor.

Okullar bugün açılıyor. 18 milyonun üzerinde öğrenci ders başı yapacak. Bu yıl farklı bir program uygulanacak. İlk bir hafta demokrasi haftası...
“15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” etkinlikleri yapılacak. 15 Temmuz darbe girişimini yaşayan öğrencilere demokrasinin önemi anlatılacak, vatan sevgisi işlenecek, yurt bilinci kazandırılacak, milli birlik, bütünlüğümüz vurgulanacak. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda bir genelge yayınladı.
Aslında etkinlik tüm yılı kapsıyor. Ama ilk bir hafta yoğun bir şekilde demokrasi teması işlenecek. Öğrenciler, 15 Temmuz demokrasi kahramanları ile ilgili duygu ve düşüncelerini içeren bir mektup bırakacaklar tarihe. Demokrasi şehitleri, okul girişlerinde oluşturulacak panolarda yaşatılacak.
Şehit adı verilen okullarda onur köşeleri oluşturulacak. Diğer okullarda da 15 Temmuz Şehitler Kitabesi bulunacak.
Öğrencilere dağıtılmak üzere bir kitapçık hazırlandı. Kitapçıkta, demokrasi, darbe, cunta gibi 15 Temmuz’dan beri sıkça duyduğumuz kelimelerin anlamları belirtilecek. Terör ve terör örgütleri konusunda da öğrencilerin bilinçlenmesi sağlanacak.
Geleceğimizi emanet edeceğimiz yeni nesillerin milli bilinçle yetişmesini sağlayacak bu girişimi dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ı kutluyoruz.
***
Adı Milli Eğitim olan bakanlığın, vatana ihanet şebekelerinin odağı haline getirildiğini 15 Temmuz sonrası hız kazanan tasfiyelerle daha iyi anladık. Maalesef, akıllarını “üst akıl”a emanet edenler “eğitim” gerçeğini görerek yıllarca kendi amaçları için yuvalandılar.
Altın nesil yetiştireceğiz diyerek beyinleri yıkadılar. İradelerini kaybedenler bir anda terörist oldular, vatan haini damgasını yediler. Dershaneler körpe beyinleri yönlendirdikleri en önemli merkezleriydi. Aynı zamanda da finans kaynağı.
Ömer Dinçer’in Milli Eğitim Bakanlığı dönemindeki cesur hamlesiyle bu beyin yıkama merkezleri kapatıldı. Zaten kıyamet de ondan sonra koptu.
Bakanlıktan ayrılmasında etkileri olmuş mudur bilemem, ama Dinçer’in ne kadar haklı olduğu 15 Temmuz’da ortaya çıktı. Nabi Avcı da bakanlığı döneminde eğitim camiasının bu habis ruhlardan arındırılması için epey çaba harcamıştı. İsmet Yılmaz da kısa zamanda köklü bir temizlik yaptı.
***
Evet, okullar, “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” etkinlikleri ile açılacak. Demokrasi nöbeti bu kez, eğitim ve öğretimin ilk haftasında bütün okullarda tutulacak. Bugünkü kuşak bilmez ama 1963’ten 1982’ye kadar o okullarda 27 Mayıs darbesi bayram olarak kutlanmış, şiirlerle, nutuklarla darbecilere alkış tutulmuştu.
Gerçek demokrasi kahramanı Menderes’i 1961’in 17 Eylül’ünde, Zorlu ve Polatkan’ı bir gün önce idam eden demokrasi katilleri 27 Mayıs’ı “Hürriyet ve Anayasa Bayramı” yaparak darbeciliği bir neslin zihinlerine kazımışlardı. O yüzden silahı eline geçiren canı estikçe sık sık darbe yapmaya kalkışmıştı.
15 Temmuz’da ise duvara tosladılar. Milletin milli bilinç, vatan sevgisi ve demokrasi idraki ile ördüğü çelikten duvara.
Şimdi demokrasi zamanı.