Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında yapılan Geri Kabul Anlaşması çerçevesinde Yunan adalarından Dikili Limanı’na getirilen 202 göçmen Türkiye'ye geldi.

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında yapılan Geri Kabul Anlaşması çerçevesinde Yunan adalarından Dikili Limanı’na getirilen 202 göçmen Türkiye'ye geldi.

Türkiye ile Avrupa arasındaki fark

Buna karşılık kabul anlaşması uyarınca yasal olarak Türkiye'den Avrupa Birliği ülkelerine gitmelerine izin verilen Suriyeli mültecilerin ilk grubu (16 kişi) uçakla Almanya'ya gönderildi.

Türkiye, Batıya gönderilecek Suriyeli mültecileri uçakla gönderirken, Batı ise Türkiye'ye iade edilecek sığınmacıları feribotla göndermeyi tercih etti.

Hastalıklı bir zihniyet

Avrupa'dan sığınmacıları taşıyan bottan servis edilen görüntüler ise Batı'nın ne kadar hastalıklı bir zihniyete sahip olduğunu bir kez daha teyit etmiş oldu.

Bunca iyiliklere karşın Türkiye'yi istemiyoruz

Ancak, Batı'nın medeniyetsiz, cibiliyetsiz, karektersiz davranışlarına karşı Türkiye, kendisine sığınan mültecilere Ensar ruhunu sunmak için seferber olmuşken, Türkiye'ye gönderilen Suriyeli mültecilerin ellerinde taşıdıkları "No Turkey" pankartı bir diğer hastalıklı zihniyet değil de nedir?

İnsanlık dışı davranan Avrupa,
Sınırlara jiletli tel çeken Avrupa,
Ülkesine gelen Suriyelilere sadece kuru ekmek veren Avrupa,
Mültecileri bir mikrop gibi gören Avrupa,
Üzerlerine işeyen Avrupa,
Ülkesine sığınan kadınları yerlerde süründürüp, şınav çektirip, dansöz yapan Avrupa,
Müslümanlıktan vaz geçtirip zorla Hristiyan yaptıran Avrupa,
Denizlerde botları batırıp öldüren yine Avrupa,
Türkiye'deki kamplardan okumuş, kültürlü, meslek sahibi olanları, dışleri sağlam mı?, Pedikür, Kaş Şekilleri, Cilt Maskeleri, Yüz Maskeleri, Dudak Bakımı yapanları seçen yine Avrupa....

Lakin en zor durumda milyonlarca mültecilere kucak açmasına rağmen hala istenmeyen, hor görülen, küçük görülen ülke yine Türkiye...

Avrupa'nın en aşağılık uygulamalarını görmeyenler bari Türkiye'nin zerre miktarı dahi olsa yaptığı iyilikleri neden görmez. Düşenin dostu olan Türkiye'nin yaptığı bu iyilikler görülmez ve görülmüyorsa insanlardan öte Gayretullah'a dokunmaz mı?

Ne diyelim Allah ferasetlerini açsın...