Mursi, Mandela, Erdoğan..

DARBECİ (diktatör) Sisi rejimine bağlı sözde mahkemenin idama mahkûm ettiği, Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, (tefrika ehli yüzünden) yedi yıldır zindanda...

«Mursi»nin YSK’ca, 24 Ocak 2012’de cumhurbaşkanı olarak ilânından 3 Temmuz 2013’te (halkı da –kandırıp- kullanan bir askerî darbeyle) devrilmesi; ASIL NEDEN dışında şu dört sebeple de bağlantılıdır:

1) Mısır (Ehl-i Sünnet) Müslümanları on yıllardır siyonizme, İsrail’e karşı reel bir İslâmî siyaset geliştiremedi, çocuklarını subay yapmadılar...

2) Mursi ve kurmayları, inandıklarını tatbikte yeterince cesur ve basiretli olamadılar... O kadar ki araştırılsa ne mal olduğu áşikâr olacak Sisi’yi, “Müslüman Kardeşler” yanlısı Genel Kurmay başkanının yerine atadılar!.

3) İçtimaî hareketleri tahmin ve kontrol edemediler...

4) Ekonomiye acil-pratik çözüm getiremediler...

* * *

Gelelim «ASIL NEDEN»e… Mursi ve İhvan-ı Müslimîn’in başına gelen, Erdoğan ve AK Parti’nin mâruz kaldıklarıyla (temelde) AYNI...

On yıllardır siyonizm güdümlü ülkelerinde, Müslüman biri olarak seçimle cumhurbaşkanı olmak, İSRAİL’İ ÜRKÜTMEKTİ..

Erdoğan’ın bunca saldırının adresi olması tesadüf mü? Ya da ona, pireyi deve yaparak saldıranların, dün küfrettiklerini bugün baştácı yapanların trajikomik hali tesadüf mü?

Ve... Erdoğan düşmanlığına sevkedilenler... Mursi’yi iktidara taşıyıp sonra yan çizenlerle aynı vartaya yuvarlanmış olmazlar mı?

“Kur’ân’ı güzel okuma ses yarışması” yapıldı... Kur’ân, elbette en güzel şekilde okunsun, lâkin Kelâm-ı Kadîm güzel okunsun diye inmedi...

Kur’ân, onu ilk ve en doğru tefsir eden, ahlâkı Kur’ân ve Allah tarafından seçilmiş Muhammed Mustafa’ya (sallallahü aleyhi ve sellem) YAŞANSIN, DÜSTURLARI HAYATA GEÇSİN diye nazil edildi..

Şu âyet-i celîleyi bir daha hatırlayıp düşünelim (tezekkür edelim) o hâlde:

“Hak dîn, Allah indinde İslâmdır (müslümanlıkdır). Kitab verilenler (başka suretle değil) ancak kendilerine ilim (tahriflerinden önceki diğer kitaplar, peygamberler ve son olarak da Kur’ân ve müfessiri Resûlullah Muhammed) geldikden sonra, aralarındaki bağy (ihtiras, ve isyan) yüzünden, ihtilâfa düştü(ler). Kim Allah’ın âyetlerini inkâr ederse şübhesiz ki Allah hesabı pek çabuk görendir.” (Âl’i Imrân, 19. Âyet)

* * *

“Erdoğan gitsin” diyenlerin oyununa gelmek de “bağy” kapsamında değil midir? “Rahatlık battı bağy (isyan) şart oldu” mu diyor bazıları?

Üstat ne demişti? “Üstüste sorular soru içinde / Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu? / Buradan insan mı çıkar, tabut mu?”

Nelson Mandela ırkçılığa dayalı (apartheid) rejimi yıkarak ırkların müsavatına (eşitliğine) dayalı bir demokrasi istedi, 27 yıl hapis verdiler...

Fakat çıktığında Güney Afrika'nın seçimle iktidara gelen ilk siyahî başkanı oldu... Nobel Barış Ödülü’ne layık görüldü...

Mursi'ye reva görülen zulmü lânetliyorum. Lâkin Mursi de sabredecek.. Mandela sabrettiyse Müslüman Mursi ve Erdoğan haydi haydi sabereder.

Erdoğan ve (basiretli) Türkiyeliler!.. “Sabır ve namazla Allah’tan yardım isteyin” (âyettir, tefsirini de okuyunuz).

#HARBİDEN: 24 Haziran imtihandır.. Allah korusun bu seçimi kaybetmek, krizdir, büyük tehlikedir... Bazıları (hálâ) farkında değil mi?