Camilerdeki faciaları anlata anlata biz bıktık ama DİB duymuyor, görmüyor,  işitmiyor bir türlü...Dilerim Allah sorumluluk mevkiinde olup da bu densiz gidişata müdahale etmeyenlerin tez zamanda cezalarını dünyada da versin..

Camilerdeki faciaları anlata anlata biz bıktık ama DİB duymuyor, görmüyor, işitmiyor bir türlü...

Dilerim Allah sorumluluk mevkiinde olup da bu densiz gidişata müdahale etmeyenlerin tez zamanda cezalarını dünyada da versin..

Yetti artık... Bir imam çıkıyor (Ümraniye, İstiklal Mahallesi, Hz. Hamza camii) evinden gelirken açık saçık bayanlar gördüğü için camide yeniden abdest aldığını söylüyor (gusl dese neyse, namaz abdesti diyor).

Sonra abukluk devam ediyor, 'önünüzdeki saftaki eğildiğinde çatlağı (!) görünüyor namazınız fasit oluyor' diyerek başka bir sapıklığını anlatıyor. (Oysa namazı fasid oluyorsa kıçı açılanın olur) Hem kim namazda kıbleye bakmak yerine milletin orasına burasına bakar ki?

Bunları Diyanete yazdık 'araştırıyoruz' dediler bir daha da başka bir temas kurmadılar bizimle. Aradan aylar geçti...

Geçen gün de Cuma namazını Çekmeköy/Taşdelen'deki Hacı Yusuf Cebir Camiinde kıldım. Sonra ağabeyimle birlikte çay falan içip ikindiyi bekledik. İkindi namazında bir de baktık ki, imam efendi 9-10 yaşlarındaki kızını almış mihraba yürüyor. Sonra da kızına mihrabın yanında oturmasını söyledi.

Önden üçüncü saftaydım, o sırada müezzin kaamet okuyordu... fakat dayanamadım patladım... Bağırıp çağırdım, o çocuğu arkaya gönder dedim, yanımdaki 'ne çocucu kocaman kız' dedi usulca... Neyse biz namaz memuru efendi ile biraz ağız dalaşı yaptık, camiyi terkedip sonra gelip namazımı eda etmeyi düşündüm, hatta kendisine de, inat ettiği takdirde mecburen böyle yapacağımı söyledim, sonunda cemaatin de tepkimize iştiraki ile mecburen kızı arkaya gönderdi...

Benimle dalaşırken; itikadı, ilmihal bilgisinin sakatlığı yanında ahlakının da bozuk olduğu da ortaya çıktı.. Hadiseyi topluca değerlendirecek olursak:

1) Namaz kıldırma memuru olmuş ama imam olamamış, kız çocuğunun velev ki 5 yaşında olsun cemaatin önünde oturamayacağını bilmiyor… (Çocuk erkek olsa da ne münasebet? Anası evinde baksın veya camiye getirdiysen yanında namaz kılsın..)

2) Söyleyip ikaz edince 'o kız kaç yaşında biliyor musun? Çok biliyorsan sen gel kıldır namazı' diyor ve sonra da kızına dönüp 'hayır kızım otur orada' diyerek inatlaşıyor…

3) Üzerinde bir pantolon ve blüz bulunan kız çocuğunu getirip mihrabın yanında oturtmak yerine acaba neden tesettürlü bir şekilde erkeklerin safları arkasında veya bayanlar bölümünde namaz kılmasını istemiyor? Acaba bizim sûretá imam, kızına namaz kılmayı da öğretmemiş mi? Baksanıza 9-10 yaşlarındaki kızı ne kılıkta? Namaz da kılmıyor!..

Muhterem karîlerim, Allah aşkına söyleyiniz bu durum nedir?

Daha önce de Üsküdar'da Soyak Evleri içindeki Huzur Camiinde de bu konu yüzünden huzurum kaçmışı. O imamın da küçük beş yaşlarında bir kızı vardı ve camiye getirip mihrabın yanına oturtmuştu... Onunla kavga etmedim çocuk pek küçüktü belki kılıbık imam karısının al iş yerine götür demesiyle çocuğu alıp gelmiştir diye düşünerek. Lakin ilk fırsatta onunla da konuşacağım..

Diyanet İşleri Başkanlığı tamamen sapıttı mı nedir? Bu işler artık iyice çığırından çıkmış DİB ilgili değil, oralı bile değil... Milleti camiden, namazdan soğutacak bu sûretá imamlar...