MEMLEKET HALİ

Memleketin hali ne olacak soruları, sıkça sorulmaya başlandı

Günümüz Türkiye’sinde Ne kurum kaldı, ne kural. Hukuk yok, demokrasi rafa kalktı, insan hakkı iktidarın menfaatleriyle sınırlı, basın özgürlüğü maalesef yok edildi.

Bunların yerini menfaate göre şekillenen, duruma göre değişen fiili durumlar aldı. Bir tarafta görgüsüz, kimliksiz ve menfaat uğruna her değeri feda eden yandaşlar, yanaşmalar ve onların etrafındaki türedi zenginler;

Diğer taraftan bunlarla yarışan, bunların yerine geçmek isteyen soysuz, kıblesiz, yüreksiz, kimliksiz, milli duruştan yoksun, ihanet yuvaları. Memleket bu iki kesim arasında oradan oraya savrulup duruyor. Türkiye’de siyasi partilerin isimleri farklı ama amaçları ve beklentileri aynıdır.

Ben ne kadar hortumlayabilirim hep ben mantığı yatmaktadır.

Yanımızdan geçen herkese şüpheyle bakar hale geldik.

Bir ülke düşünün ki, elektriği çalanı yakalamak ve hesabını sormak yerine, çalınanın bedelini dürüst ve namuslu vatandaştan almak için meclisinden kanun çıkarıyor.

Bu kanun artık sözün bittiği yerdir.

Çürümenin ve talanın kanunlaşmış ve resmi hale gelmiş şeklidir.

Bundan sonra kim ne söylerse söylesin artık hikâyedir.

Devlet bile yolsuzluğun, hırsızlığın aleti haline getirilmiştir.

Kim ne söyleyecek, kimden ne bekleyeceğiz?

Yargı deseniz ayrı bir facia. Yüksek yargı temsilcilerinin yaptıklarını bir kenara bırakalım, bir ülke düşünün ki, yapılan araştırmalarda yargıya güven yüzde 30'lara düşmüş olsun.

Burada haktan, hukuktan, adaletten, eşitlikten ve insanlıktan nasıl söz edilebilir, edilen sözlerin de ne kadar değeri ve hükmü olabilir?

Rüşvet ve yolsuzluk ayyuka çıktı!

Türkiye’de 2009-2014 yılları arasında bin 752 belediye başkanına yolsuzluk, rüşvet ve ihaleye fesat karıştırmak ve benzeri suçlardan soruşturma açılmıştır.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün TBMM’ye sunduğu rapor bu. Bunlar sadece soruşturmaya izin verilenler. Bunlardan 652’si iktidar belediyeleri yani AK Parti’ye mensup belediye başkanlarıdır. Mevcut iktidar eğer yolsuzluğa, hırsızlığa, talana mani olmak istiyorsa belediye başkanından istifa et dememeli hırsızı, soyguncuyu C.Savcılığına teslim edip mahkemeye git aklan gel demesini bekliyoruz.