FETÖ'nün yurt içi yapılanması 6

d-) MİT İmamı;

MİT sorumlusu sivil imam, doğrudan Türkiye İmamına bağlı olarak faaliyet yürütmektedir.

Fetullah Gülen, ülke genelinde tüm kontrolü elinde tutabilmek için MİT'ten gelecek bilgilerin çok önemli olduğu bilmektedir.

Bu nedenle Mit gibi kritik konumlarda kadrolaşmaya örgüt önem vermektedir.

Buranın sorumlu imamı şüphelilerden Murat Karabulut olarak kamuoyuna yansımıştır. (Ek-2 Örgüt şeması. Deliller-36 Kls. 11 Nolu Delil)

e-) Milli Eğitim İmamı:

Bakana muadil örgüt üst sorumlusudur.

Milli Eğitim İmamı doğrudan Türkiye İmamına bağlı olarak faaliyet yürütmektedir.

Ancak her ilin milli eğitim imamları zaman zaman il imamları ile görüşerek istişare yapmaktadırlar.

Bu imamlığı şüphelilerden Sait Aksoy üstlenmiştir. (Ek-2 Örgüt şeması. Deliller-36 Kls. 11 Nolu Delil)

Örgüt için, kadrolaşmada ve nihai amaca ulaşmada Milli Eğitim önemli bir yer tutmaktadır.

Örgüt, eleman kazanmak için en iyi yolun eğitimden geçtiğini bilmektedir.

Fetullah Gülen'in "milli eğitime girin de nasıl girerseniz girin" talimatından yola çıkan örgüt, talebe evlerinde yetişen zeki ve başarılı öğrencileri eğitim fakültelerine yerleştirmiştir.

Örgüt bu öğrencileri sürekli kontrol altında tutmuş ve örgüt propagandası yapmak için bire bir (ru be ru) irtibat kurmuştur.

f-) Mülkiye İmamı:

İçişleri Bakanına muadil örgüt üst sorumlusu mülkiye imamı doğrudan Türkiye İmamına bağlı olarak faaliyet yürütmektedir.

Ülke genelindeki vali ve kaymakam atamaları ile ilgili bakanlıklar seviyesinde kadrolaşma çalışmaları mülkiye imamı aracılığı ile yapılmaktadır.

Örgüt faaliyetlerin yoğun olarak yürütüldüğü büyük illere ve finansal getirisi yüksek il ve ilçelere kamu personeli atamaya çalışmaktadır.

Buralara yerleştirilecek üst düzey bürokratlar sayesinde her türlü illegal faaliyetlerin rahatlıkla yapılmaktadır.

İçişleri bakanı üzerinde nüfuz kullanan örgüt, kaymakam seçimi ve tayinleri ile valiler kararnamelerinde özellikle etkili olmuş, örgüt dışından seçilen bir iki kaymakamın neden alındığının hesabını bakana sormaya cüret edecek hale gelmiştir.

Ancak mülkiyede uzun zamandır örgütlenme tamamlandığı için mülkiye imamlığı mahrem hizmetler sınıfından çıkarılmıştır.

Mülkiye imamlığı örgüt görevini şüphelilerden Yusuf kod adını kullanan Mahmut Akdoğan yapmaktadır. (Ek-2 Örgüt şeması. Deliller-36 Kls. 11 Nolu Delil)

7-) Kritik Birim İmamları:

Örgüt, kitlesel kadrolaşmayı sağlamak için ÖSYM'de, usulsüz dinlemeleri gerçekleştirip toplum hakkında bilgi toplamak için TİB'de, bilimsel ve teknolojik araştırmaları kontrol edebilmek için TÜBİTAK'ta özel birim imamları oluşturup mahrem hizmetler içerisinde faaliyet yürütmüştür.

ÖSYM imamlığını bir dönem şüphelilerden Cemil Koca yapmıştır. Ankara Bölge talebe imamlığını şüpheli Suat Yiğit yaparken, şüpheli Mehmet Hanifi Sözen, dershaneler ve talebelerden sorumlu imamlık yapan bir diğer şüphelidir. (Ek-2 Örgüt şeması. Deliller-36 Kls. 11 Nolu Delil)

8-) Diğer Kurum İmamları:

Türkiye'deki devletin teşkilatlanmasına paralel olarak her bir kamu idaresine örgütün de bir kurum imamı atadığı, bu kurum imamına bağlı olarak faaliyetini sürdürdüğü görülmektedir.

Her bir bakanlıktan sorumlu imam olduğu gibi örgütün o kurum içindeki etkinliği ve gücüne göre bir imam tayin edilip sorumluluğunda organizasyonlar yürütülmektedir.

Diğer kurum imamları özel hizmet birimlerini gölgelemek için örgütün illegal faaliyetlerini kamuoyunun bilmemesi amacıyla faaliyet yürüttüklerinden özel hizmet birimleri kadar etkin değildirler.