Feminizm kimseyi mutlu etmedi..

Google, İngiliz yazar Woolf’un 136. doğum gününe özel bir Doodle hazırlamış.

Fotoğraf sanatçısı (Mimar Sinan Ünv. Fotoğraçılık bölümü mezunu) bir oğlum var. Emekli bir askerim ama sanata bigane değilim..

Serde yazarlık da var. Bu yüzden Woolf'a ilgisiz kalamazdım..

Tam adı Adeline Virginia Woolf olan İngiliz yazar, modernizm akımının edebiyattaki öncü isimlerinden ve ilk feministlerden.

Woolf da, birçok romancı gibi romanlarına bunalımlarını yansıtmıştır..

Esasen onu ünlü kılan eserlerinden (!) biri de evlerine yakın Ouse Nehri’nde intihar etmeyi planladıktan sonra, kocasına hitaben yazıp komidinin üzerine koyduğu meşhur İNTİHAR MEKTUBU...

18 Mart 1941 tarihli mektuptan bazı satırlar:

“En sevdiğim, Yeniden delirmek üzere olduğuma eminim. (…..) Sesler duymaya başladım ve dikkatimi toplayamıyorum.

Ben de yapılabilecek en iyi şey gibi görüneni yapıyorum.

Sen bana mümkün olan en büyük mutluluğu verdin. (…..) tá ki bu korkunç hastalık gelene kadar. Artık mücadele edemiyorum.

(…..) düzgün bir şekilde yazamıyorum. Okuyamıyorum. (…..) Hayatını daha fazla mahvedemem. Sanmıyorum ki başka iki kişi bizim olduğumuz kadar mutlu olabilsin. V. ”

* *

Ruhsal bunalımdaki Virginia, Batı’da feminist akımın öncülerinden...

Tek başına bu bile feminizm denilen erkeğe isyan hareketinin ne menem bir şey olduğunu göstemeye yetmez mi?

Virginia gibi, hiçkimseyi de mutlu edemedi bu akım... Gel gör ki haddinden fazla kadın üzerinde hálâ müessir, hálâ revaçta...

Acaba neden? Bence konu Zeytin Dalı Harekâtı kadar tartışmaya değer..

Zira feminizm de, eşiyle güzel güzel geçinen geleceğin kutlu askerlerini büyüten kadınlarımıza yönelik bir operasyon…

* *

Talihsiz Virginia, “Para kazanın, kendinize ait ayrı bir oda ve boş zaman yaratın ve yazın, erkekler ne der diye düşünmeden yazın!” diyebilmiş.

Bir de modern feministlere bakın. Hele şu nevzuhur İslâmcı feministlere..

Bunlar istikbâlimizi karartmazlarsa başka hiçbir şey karartamaz, inanın..

İngiltere’de demokrasi zirvede.. Lâkin onlar da tüm Avrupa gibi kadını insan yerine koymayan kadim Batı medeniyeti dairesinde!.

Virginia'nın isyanını mazur kılan en mühim etken budur...

Belki bu yüzden feministler kadının bir meta gibi reklamlarda ve MODA KİSVESİ ile podyumlarda pazarlanmasına el atamıyor..

... ve genelevlerde sex kölesi, pavyonlarda konsomatris olarak çalıştırılan bedbaht kadınlar için bir şey yapabilmiş değiller.

Woolf'u feminist olmakta mazur kılan nedenler var... Bunlardan biri de çocuk yaşta üvey abisi tarafından uğradığı taciz...

Ya bizim İslâmcı feministler? Onların da böyle mazeretleri var mı?

#harbiden: Feminizm Batı’yı mutlu edemedi. Şark’ı hiç edemez... Biz asırlardır İslâm ile müşerrefiz. Onlar akıl hastalarını boğarak öldürürken bizde RUH TABABETİ vardı.. Onlar insandan saymazken biz kadını ANA TAHTINA oturttmuştuk, devlette dahi mevki sahibiydi kadın. 26.01.2018