Büyük Birlik Dâvası..

BİRLİK, dinimizin bir diğer adı.. Tevhid dinindeniz biz..

Allah bir, Allah indinde din bir...

Din-i mübin-i İslâm (apaçık, şüphe götürmeyen) İslâm dini birlik dinidir...

Mü’minlerin kıblesi birdir.. Aynı yöne dönüp ibadet ederler...

Tıpkı bunun gibi, mü’minlerin hedefi de birdir: Dinin sahibi, din gününün sahibi Allah’ın rızasını kazanmak..

Enfal Sûresi 46. âyet’te Cenâb-ı Allah, “Allah’a ve O’nun Resûlüne itaat edin. Birbirinizle çekişmeyin. Sonra korku ile za'fa düşersiniz, rüzgârınız (kesilib) gider. Bir de sabr(-u sebat) edin (katlanın). Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir..” buyuruyor..

Kur’ân bu ikazlarla doludur. Hucurat Sûresi 10. âyette ise, “Mü'minler ancak kardeşdirler. O halde iki kardeşinizin arasını (bulub) barışdırın. Allahdan korkun. Tâki esirgenesiniz..” buyurulur.

Allah’ın mü’minlere rahmetini aralarındaki sulha bağlayan bu âyet hem tehdit, hem de bir müjdedir.. Birlikten kopmayan, bir birleriyle çekişip kavga etmeyen mü’minler Allah’ın rahmetine, nusretine mazhar olacaklardır.

Aksine davrananlar ise rahmetten mahrum kalacak, azab çekeceklerdir.

Allah Resûlü (sallallahü aleyhi ve sellem), “ayrılıkta azab, birlikte rahmet” olduğunu bu sebepe söyler..

* *

Gelelim büyük birliğe.. Mü’minler arasındaki birlik, onların her ciddî meselede birlikte hareket etmelerini vacip kılar..

Bir mesele ya da problem ortaya çıktığında; farklı kişi yahut İslâm topluluklarından, devletlerinden farklı fikirler, çareler, değişik görüşler ileri sürülebilir. Bu kötü değil, bilakis rahmettir... Yeter ki enaniyet olmasın.

Peygamberimiz (sallallahü aleyhi ve sellem), “ümmetimin muhalefetinde rahmet vardır” buyurur...

Bu hadîs-i şerîf’i başka şeylere hamledenler de var.. Onların unuttuğu ise, hadîsteki “ümmetim” lafzıdır. Ümmet demek zaten birlik olmak demektir.

Şair, roman yazarı ve fikir adamı Namık Kemâl ne demişti? “Bârika-i hakikat, müsâdeme-i efkârdan doğar..” demişti…

Yani “hakikat şimşeği, fikirlerin çarpışmasından doğar...” Namık Kemal’in hakikatin zuhurunu şimşek çakmasına teşbihi, fevkalâde bir edebiyat dehasıdır.

Şimşek, elektrik yüklerinin bulutlar arasında ve/veya arzla çarpışmasında (akışında) meydana gelir. Güzel, hayırlı ve faydalı fikirler de mü’minlerin yapıcı muhalefetinden doğan parlak aydınlıklardır..

* *

Çarpışacak olan hisler ve hırslar değil, fikirler olur, “yalnız benim dediğim... kaprisi olmazsa, rahmet kapısı her daim açık kalır..

Madalyon tektir ama iki yüzü vardır.. Nedamete düşmemek, gerçeği görmek isteyenler iki yüzünü de görmeli, incelemelidirler...

* *

Büyük Birlik ülke ve ümmet için huzur ve kuvvet demektir..

MHP’nin ve sayın Bahçeli’nin yaptığı doğrudur. BBP Genel Başkanı sayın Desticiyi de partisinin adına layık hareket ettiği için tebrik ederim.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu hayatta olsaydı, şüpheniz olmasın, Ak Parti’ye en ciddî muhalefeti yapar, lâkin asla yıkıcı olmazdı.

#harbiden: 2019’da da, her millî meselede de tevhid olur, BÜYÜK BİRLİĞE yürürsek; bi iznillah, hiçbir düşmanın fendi bizi alt edemez.. CUMA’NIZ MÜBAREK OLSUN. 13.01.2018