Ben de iyi şeyler de oluyor

15 Temmuz’dan çok önceydi…Devamlı benim küçücük internet gazeteme cezalar, davalar yağıyordu.
Bu aşamada bana bir dava da bir dosttan geldi; hemşerim olan iki lafından biri “can Erzincan” olan eski gazete patronu Tevhit Karakaya abimden.
Tevhit Karakaya yaptığım bir haberden dolayı Ankara bilmem kaçınca Sulh Ceza Hâkimliğinden yayın durdurmuş sonrasında da 10 bin TL değerinde manevi tazminat davası açmıştı.
Benim haberimin konusu “Tevhit Karakaya Erzincan’dabinasını, Cumhurbaşkanı’mızın cemaati terör örgütü olarak ilan etmesine, paralarınızı bankadan çekin demesine rağmen Bank Asya’ya neden kiraya veriyor” şeklinde bir yakınmaydı.
Tevhit Karakaya zaman zaman Erzincan’a gelip gider. Görüştüğü bazı kimseler vardır... Bir keresinde de Rektör İlyas Çapoğlu’yla görüştüler, yanında da Hüseyin Çelik vardı.
Erzincan’dan uzak birisi değildir. Erzincan’da otelcilik yapar. Hatta Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığı döneminde Erzincan’a geldiğinde Tevhit Karakaya’nın otelinde kaldı.
Yani şunu diyorum Erzincan’la bağı var, istese hoşuna gitmeyen bu haberi bir telefonla kaldırabilirdi.
Yani gazetecilik ahlakı var ama bir de hatır var.
Ama o dönemde gerçekten de bu konu ile ilgili Erzincan’da yakınmalar vardı.
Ben bunu dile getirmiştim.
Ben hatır sayardım ama Tevhit Karakaya hatır saymadı, ta Ankara’dan 10 bin TL’lik dava açıldı.
Tevhit Karakaya dosyaya Bank Asya ile olan kira kontratını sundu. Yani benim için evet Hüseyin Adalan doğru yazmış dedi. Üç yıl olmuş banka oturalı, kontrat beş yıllıkmış iki yıl daha oturma hakları varmış...
Mahkeme mal varlıklarımızla ilgili beyan istedi. Tevhit Karakaya’nın mal varlığı ortada. Benim ise hem kişisel, hem de şirket mal varlığım isteniyordu. Cevap olarak dedim ki:
Benim bir şirketim yok, bu basit bir internet gazetesiydi, açılan bu tür davalar karşısında gazete de artık yok, hatta bir bilgisayarım bile yoktur. Mal varlığımı sorarsanız cebimde sağdan soldan gelen bir simit parası, ama gerçekten bir simit parasıdır...
Mahkeme 10 bin TL tazminatı çok bulmuş 5 bin TL’ye indirdi.

Dosyayı İstinaf mahkemesine gönderip itiraz ettik. Allah razı olsun İstinaf Mahkemesi o 5 bin TL’yi de kaldırdı. Dava reddedildi.
Kimse Tevhit Karakaya’ya FETÖcü demiyordu ki, söylenen şey şuydu: Tevhit bey çıkar şu herifleri, kontrat dediğin iptal edilen bir şeydir…
Neyse dostlar; benim cephem de çok nadir de olsa iyi şeyler de oluyor.Umarım bu yazımdan dolayı da Tevhit abim şikâyetçi olmaz.
Ben, mesela, kendisine haksız olarak benim yaptığım haberi kaldırttı, haberciliğime engel oldu diye bir kuruşluk bile manevi tazminat davası açmayacağım.
Onu affettim.