Kürtler de Türkler de aklını başına almalı... Son olaylar, Suriye’deki ve Irak’taki durum da göstermiştir ki, Türkiye üzerinde (Kürtleri istismar suretiyle) büyük bir oyun oynanmıştır. Maddeler halinde anlatmaya gayret edeyim:

Kürtler de Türkler de aklını başına almalı...

Son olaylar, Suriye'deki ve Irak'taki durum da göstermiştir ki, Türkiye üzerinde (Kürtleri istismar suretiyle) büyük bir oyun oynanmıştır.

Maddeler halinde anlatmaya gayret edeyim:

1) İran derin devletinin adamı general Süleymani'nin ABD tarafından katledilmesi tarihin dönemeçlerinden biridir. Ágah olalım.

2) PKK'yı Ermeni terör örgütü ASALA'nın yerine kurdular. PKK marifetiyle bölgede korkuyu hakim kılıp, zemin hazırladı, halkın kendi talimatları doğrultusunda hareket etmesini sağladılar!

3) TSK sivrisineklere tanklarla gönderildi, çekirge gibi zıp zıp zıplayan iyi yetişmiş timlerle kolayca halledilebilecek işi maddî ve manevî büyük zararlarla günümüze kadar sürecek bir vetireye soktular. Köyler boşaltıldı, koruculuk, iki ucu ...'lu değnek... Sarıkamış şehidlerinin sayısı kadar mehmetçik şehid oldu fakat iş hála kökünden bitirilemedi...

4) Devlet 'Evlat Nöbetindekiler'le konuşsun, her birinde ne hikayeler var. Her evden kaç insan PKK marifetiyle dağlarda katledildi. PKK'nın dağ kadrosunda iki yıldan fazla hayatta kalan yok...

5) Apo, siyasi bir araçtı yalnızca... Teslimatını yapanlar öyle planlamıştı zaten... Zorda kalan örgüt; siyasi uzantısı (HDP gibi) partilerle, hükûmet ve Silahlı Kuvvetlerimiz üzerinde baskı kurmaya başladı... Böylece Kürt devleti hedefinde sinsi 'B Planı'na geçildi...

6) PKK terör örgütüyle mücadelede samimi ve kararlı olunabilseydi siyasî uzantısı olan parti (şimdilerde HDP) kayıtsız şartsız silah bırakılmasını ister, TSK de tanklarla uçaklarla değil, karşısındaki gerilla güçlerine aynı tür çevik güçlerle karşılık verirdi.

Samimi olunsa dağlara taşlara Kürt kardeşlerimizi tahrik eden 'ne mutlu Türküm diyene' türünden faşist sloganlar yazılmaz, Ağrı, Van, Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Hakkari gibi yerlerde vazife yapan subayların halkın değer yargılarına aşırı hürmetli olması sağlanırdı... Gerçi şükürler olsun şimdilerde durum biraz içacıcı olmaya başladı. Bayram Namazı, Cuma namazı kılınıyor kışlalarda.

7) TSK bünyesindeki JİTEM'i uzun süre itiraf etmedi... Sonra koku etrafı sardı, inkar edilemez hale geldi. Dediler ki, PKK'ya karşı kuruldu bu Jandarma İstihbarat Terörle Mücadele birimi... Kur. Al. Rıdvan Özden ve Bnb. Cem Ersever kimdi? Kendi komutanlarını öldüren; Türk askerinin üniformasıyla PKK gibi hareket eden bir istihbarat birimi. Yersen.

8) Tek değer yargısının para olduğu çağdaş yaşam biçimine aşık beyaz Türkler ve gizli kimlikli Sabatay'cı cemaat, FETÖ ile birlik olup, milletin başına bela ettikleri üniformalı ve sivil mafyaların adilce yargılanmasını engellediler... Al gülüm ver gülüm vaziyeti. Ülkenin sayılı zenginleri olmayı böyle başardılar. Müslüman iş kursa, para kazansa 'Yeşil Sermaye' yàni irtica hortlatılıyordu.

9) 'Neden bu pek çağdaş sistemle bir Güney Kore olamadık?' diye sorun, cevap veremezler... Kürtlere özgürlügü bunlar mı verecekler?

Bendeniz yarısı Oğuz Türkü yarısı Kürt asıllı bir soydan geliyorum. İmanlı Kürt kardeşimi, imansız Türk'e tercih ederim. (Veya mü'min Türk'ü kefere Kürde...)

Aklımızı başımıza alalım, ágah olalım diye bıkmadan usanmadan yazıyorum. Son pişmanlık fayda vermez, ufukta üçüncü dünya savaşı var! Gevezeliğin de zevzekliğin de zamanı değil...