“23 Nisan” kahroluyor insan…

Yahu akıl tutulması mıdır, yoksa âlemi kör, milleti sersem sanmak mıdır bunlarınki hálâ tam olarak anlayabilmiş değilim. Belki de her ikisi birden…

Mükerrer fitnede yeni başlık şöyle: “Diyanet 23 Nisan’ı yok saydı..”

Yaptıkları manyakça haberin hülasası ise şu: “Diyanet Çocuk Dergisi’nin kapağı ve sayfaları Osmanlı’nın İngilizlere karşı zaferiyle sonuçlanan Kut’ül-Amera Muharebesi’ne ayrıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ise yok sayıldı...” (OdaTv)

İngiliz muhibbi haber sitesi daha sonra bakın kendini tekzip ediyor:

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na ise “Marifetli Takvim” sayfasında 3 cümleyle yer verildi...”

İki yıl önce de 23 Nisan yaklaşırken de SÖZCÜ aynı zevzeliği yapıyordu...

Yazar ve gazeteci Yavuz Bahadıroğlu sağolsun ağızlarının payını vermişti... Yazı başlığı «“23 Nisan” neyin bayramıdır?» idi... (22 Nisan 2016) Şöyle diyordu:

(.......) “Çocuk Bayramı” mı, “Milli Egemenlik Bayramı mı?..” “Meclis açıldı” diye mi kutluyoruz, “Çocuklar eğlensin” diye mi, yoksa “Hilâfet kaldırıldı” diye mi?..

Gerçekten bu bayramı çocuklara Atatürk mü armağan etti?... “Armağan” etti ise bu nerede yazılı?..

(.......) Geçenlerde “Sözcü” gazetesi, “23 Nisan kutlaması iptal, Kut’ül Ammare kutlanacak” manşetiyle çıktı. [Görüyorsunuz hep aynı hikâye, aynı zevzeklik… REB]

(.......) Öyle bir hava ki, işin aslını-faslını bilmeyen “23 Nisan Bayramı”nın tümden kaldırıldığını zanneder. Oysa, tam olarak neyin kutlandığı bilinmese de bayram aynı bayram! Terör nedeniyle sadece resmi resepsiyonlar iptal edilmiş.

Yoksa okullarda yine “saygı duruşu” yapılacak, yine “Atatürk’e methiyeler” düzülecek, “Güzel yurdum ellere bir mal gibi satıldı/ Atamın gür kaşları birden bire çatıldı/ Binerek bir hamlede şahlanan kır atına/ Haykırdı ‘alçak’ diye sultanın suratına!” türünden öğrenciler bağırtılacak...

(.......) “23 Nisan’da ne bayramı kutluyoruz?” Millet Meclisi’nin açılışını kutluyorsak, Türk Milleti’nin seçimle belirlenen ilk “Meclis”inin toplanma tarihi 23 Nisan 1920 değil, 31 Mart 1877’dir.

(.......) İkinci Meşrutiyet Meclisi’nin toplanma tarihi ise 04 Aralık 1908’dir. 23 Nisan 1920’de Ankara’da toplanan Meclis’in üyelerinin çoğu da bu Meclis’i oluşturan milletvekilleridir.

İşin “Milli egemenlik” tarafı böyle: Geriye “çocuk” tarafı kalıyor ki, öteden beri dillendirilmesine rağmen, Atatürk’ün çocuklara böyle bir armağanı yoktur. “23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı” kavramı, 12 Eylül 1980 darbesinin lideri Orgeneral Kenan Evren tarafından 1982’de icat edilmiştir...”

Uzun uzun anlatmaya gerek kalmadı.. Görüyorsunuz işte, bu güruh-i lâ yüflihûnun ne mantığı var ne izanı ne irfanı... Bütün işleri fitne... Lafta darbelere karşılar, Kenan Evren’e hálâ küfrederler ama herifin koyduğu bayramı (!) sırf Müslüman kesimi taciz için baş tacı ediyorlar!..

#HARBİDEN: Evet 23 Nisan hakkında en komik şiirin sözünü bu yüzden muzipçe değiştirip yazıma başlık yaptım: “Bugün” (on gün sonra) “23 Nisan, kahroluyor insan...” Kahroluyor çünkü güzelim ülkemde bu kahrolasıca hainler de yaşıyor!..