20 yaşındaki üniversite Sibel Ünli'nin cesedi denizden çıkarıldı. Ünli'nin sosyal medya mesajlarından borcu olduğu ve iş aradığı anlaşılıyor.

Öğlen saatlerinde Yenikapı sahilinde devriye gezen özel güvenlik görevlileri denizde bir cesedin olduğunu fark ederek durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.

Bir süre sonra deniz polisinin yardımıyla kıyıya çıkartılan cesedin 20 yaşındaki Sibel Ünli'ye ait olduğu ortaya çıktı.

İHA'nın haberine göre Sibel Ünli'nin ailesi yaklaşık bir ay önce kayıp başvurusunda bulunmuş ve arkadaşları da kendisinden haber alamıyordu.

İhbar üzerine kısa sürede olay yerine ulaşan polis ekipleri, cesedi kıyıya çıkartmak için deniz polisinden yardım istedi.

Ünli'nin ölmeden önce attığı tweetler arasında geçim sıkıntısı çektiği ve yeni yılda bir iş bulmak istediğini anlatan paylaşımlar bulunuyor.

Ünli, 9 Ekim tarihli tweetinde ise 'Gidecek yerim yok, yaşanmaya değer bir hayatım da" paylaşımını yaptı.

Sibel Ünli, soru sorma platformu 'Curious Cat' de kendisine 'Eline 20 bin lira geçse ilk ne yaparsın?' sorusuna ise "kibele1903" mahlasıyla 'KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) borcumu öderim' cevabını vermiş.

Aynı platforma 12 gün önce neden hastaneye yattığını soran bir takipçisini ise 'Majör Depresyon' diyerek yanıtlamış.

Kadıköy'de eylem

4 Ocak Cumartesi akşamı ise aralarında Sibel'in arkadaşlarının da olduğu bir grup Kadıköy'de eylem yaptı.

Grup adına konuşan bir genç, Sibel'i tanıdığında kendisinin hastanede tedavi görmeye başlamış olduğunu söyleyerek "Bugün memleketin her yanında insanların yüzde 60'ı antidepresan kullanıyorsa, intihar oranları artıyorsa, kimse 'Bunun sebebi bu sistem değildir' demesin. İntiharlar, memlekette herkesin gündemiyken, biz haykırıyoruz: Sibel'in katili kapitalizmdir, bu çürümüş sistemdir" ifadelerini kullandı.

İstanbul Üniversitesi Emek Gençliği ise sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Üniversite öğrencisi olarak bizleri çalışmak zorunda bırakan, gençliği psikolojik bunalımlara ve depresyona sürükleyen şey, tam da içinde bulunduğumuz kapitalist sistem ve onun gençliğin yaşamını geleceksizlik çemberiyle sarmasıdır.

Bu çemberi; kapitalizmin gençliğe sunduğu açlığı, işsizliği, geleceksizliği ancak örgütlü mücadeleyle kırabiliriz."