Case Western Reserve Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden araştırmacılar, suni tatlandırıcıların zararları ve olumsuz etkileri ile ilgili bir araştırmaya imza attı.

Bu araştırmaya göre, sunni tatlandırıcıların deneylerde kullanılan farelerde, bağırsak iltihaplanmasnı artırdığı tespit edildi.

Uzmanlar, "Yaptığımız yeni çalışmada, elde edilen bulgular, yapay tatlandırıcı Splenda'nın Crohn Hastalığında -Bela ile İlişkili Olarak artırıyor." Dedi.

Aaraştırmacılar, Son zamanlarda yayıngınlaşan iltihabi bağırsak hastalıklarının sunni şeker kullanımının ardından daha da kötüleştiğini belirtti.

Uzmanlar elde edilen bulgulara göre, iltihaplı hastalığı olan kişilerin, sukraloz ve maltodekstrin içeren benzer ürünleri tüketme konusunda, dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.