Kur'an'da bozgunculukları, peygamber katili oluşları, sözlerinde durmamaları, inkarcılıkları ve daha benzer birçok konuda haklarında ayetler bulunan Yahudilerin nüfus sıkıntısı yaşadıkları ortaya çıktı.

100 YILDIR SAYI AYNI

Dünyanın muhtelif yerlerine dağılmış yaklaşım 15 milyon Yahudi nüfusunun olduğu tespit edildi. 1922 yılında çoğunluğu Avrupa'da yaşayan yaklaşık 14 milyon 400 bin Yahudi varken, bugün bu sayı 15 milyon. Yahudilerin Avrupa'dan daha çok Amerika Birleşik Devletleri'ne göçtükleri tespit edildi. Bugün ABD'de 5 milyon 700 bin Yahudi yaşarken, 1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarında kurulan İsrail'de ise yaşayan Yahudi sayısı 6 milyon 800 bin.

TİTUS SÜRMÜŞTÜ

Roma Kralı Titus'un MS 70 yılında Kudüs'ü işgal etmesiyle birlikte Yahudiler Avrupa'ya sürgün edilmişti. 70'ten 1900'lü yılların başına kadar Yahudilerin yüzde 90'ı Avrupa'nın muhtelif ülkelerinde yaşıyordu. Avrupa'nın farklı ülkelerinde yaşayan Yahudi sayısı ise 1 milyon 300 bin.

ORTALALA BİN YILIN ALTINDA

Londra merkezli Yahudi Politika Araştırmaları Enstitüsü'nün araştırmasına göre İngiltere, Rusya, Almanya ve Türkiye'nin de aralarında olduğu Avrupa'daki Yahudi nüfusunun bin yılın en düşük seviyesinde olduğunu ortaya çıkardı. Bugün Avrupa'daki Yahudi nüfusu ile ünlü Yahudi gezgin Benjamin of Tudela'nın 1170'de kayıt altına aldığı sayı aynı.

NÜFUSLARI ARTMIYOR AMA NÜFFUZLARI FAZLA

Yahudi nüfusunun bin yıldır hiç artmamasına karşın dünya üzerindeki nüfuzlarının ise oldukça fazla olduğu biliniyor. Özellikle ABD yönetimi üzerinde etkili olan Yahudiler, İngiltere başta olmak üzere Avrupa devletleri üzerinde de güç sahibiler. Yahudiler, son yıllarda ise kimi Müslüman ülke yönetimleri üzerinde etkin olmaya başladı. Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Suudi Arabistan yönetimleri üzerinde nüfuz oluşturmayı başaran Yahudiler, Sudan'ı da bu haykaya katmayı başardı.

YAHUDİLERE KARŞI ÇÖZÜM KUR'AN

Nüfuslarının artmamasına karşın nüfuz alanlarının bu kadar geniş olmasının altında yatan sebep ise para karşısındaki teslimiyet. Dünya ticaretini para akışları üzerinden ellerinde bulunduran Yahudiler yaydıkları "güçlü olma" imajlarıyla toplumlara korku salıyorlar. Kur'an'da ise Yahudilerin korkak ve kalplerinin darmadağın olduğu, ancak insanların onları bir sandıkları yazıyor!.

HANGİ ÜLKEDE NE KADAR YAHUDİ VAR?

İsrail: 6 milyon 841 bin

ABD : 5 milyon 700 bin

Fransa: 440 bin

Kanada: 392 bin

İngiltere: 292 bin

Arjantin: 180 bin

Rusya: 195 bin

Almanya: 118 bin

Avusturya: 118 bin

Brezilya: 92 bin

Güney Afrika: 67 bin 500

Türkiye: 14 bin 600