FETÖ elebaşı Gülen'in de aralarında bulunduğu 130 kişinin Türk vatandaşlığından çıkarılması için süreç başladı. Üç ay içinde yurda dönmezlerse Türk vatandaşlığı hakkını kaybedecekler.

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

İçişleri Bakanlığının, haklarında terör ve anayasal düzene karşı işlenen suçlarla ilgili soruşturma yürütülen ancak firari olmaları nedeniyle kendilerine ulaşılamayanların vatandaşlıktan çıkarılacağına ilişkin 130 kişiyi kapsayan ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

‘KOZANLI ÖMER’ DE VAR

Tayland'da olduğu değerlendirilen FETÖ yöneticilerinden, emniyet imamı "Kozanlı Ömer" kod adlı Osman Hilmi Özdil ile FETÖ'nün darbe teşebbüsüne ilişkin davada adı geçen ve halen aranan sanıklar Haluk Mataracı ve Orhan Tornacı da listede yer alıyor.

HDP’Lİ VEKİLLER DE LİSTEDE

Resmi Gazete'de yayımlanan ilanda, haklarında yakalama kararı bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, HDP Van Milletvekili Fatma Hezer Öztürk ve eski BDP Van Milletvekili Özdal Üçer de bulunuyor. Sarıyıldız, terör örgütüne silah taşırken görüntülenmişti, Öztürk de terör örgütü üyesi olmakla suçlanıyor.