Ankara'da uyuşturucu ticareti yapan sokak satıcılarının kanlı hesaplaşmasında bir kişi öldü. Olay geçtiğimiz ay saat 02.00 sıralarında Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan Plevne Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre yeğeni Ahmet C. ve onun arkadaşı Doğukan D. ile birlikte mahallesinde bulunan çiğköfteciye giden 30 yaşındaki Emrah C.'ye dönüşte seyir halinde giden ticari taksi içerisinden laf atıldı. Laf dalaşı sonrasında araç içinde bulunan zanlılar O.Ç. A.B., F.Ç. ,C.Ç. ve E.C.B. aracı durdurarak aşağıya indi. Zanlılardan C.Ç. Emrah C.’ye “seni bir gün denk getireceğim, bana bak bir daha seni burada görmeyeceğim”, derken Emrah C. ise, “yaşınız küçük elimde kalacaksınız, kaybolun gidin” dedi. Tartışma kısa sürede arbedeye dönüştü.

C.Ç. silahını çıkarak Emrah C.’ye doğrulttu. Yeğen A. C. ve D.D. olay yerinden kaçarak uzaklaşırken, Emrah C. kaçarken arkasından atılan kurşunun başına isabet etmesi sonucu yaralandı. Olayın ardından zanlılar taksiye binerek olay yerinden uzaklaşırken, hastaneye kaldırılan Emrah C. tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

YENGESİ ARAYA GİRMİŞ AMA

Cinayet öncesinde iki grup arasında yaşanan kavganın sebebinin ise esrar alışverişinden kaynaklı olduğu belirtildi. Bu arada yaşanan arbedenin ardından C.Ç.’nin Emrah C.’ye silah doğrulttuğu anda aynı semtte yaşadığı ağabeyinin eşinin araya girmeye çalıştığı, ancak C.Ç'nin ateş etmesini önleyemediği öğrenildi. Esrar kavgasında iki grup arasında hesaplaşma gerçekleşmeden önce zanlıların öldürülen Emrah C.’nin amcasını, “Sizi bir daha burada görmeyeceğim” diye tehdit ettikleri ortaya çıktı.

HEPSİ 18 YAŞINDAN KÜÇÜK

Yaşanan olayın ardından belindeki silahı çıkarıp ateş ederek Emrah C.’nin ölümüne sebep olan C.Ç. dahil polis ekipler tarafından yakalanan 4 zanlının da yaşının 18’den küçük olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Yakalanan zanlıların üzerinde ve otomobilinde yapılan aramalarda farklı markalara ait 4 adet silah, yaklaşık 45 dolu fişek, yaralayıcı ve delici aletler ile esrar ve sentetik uyuşturucu madde “skunk” ele geçirildi.