Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği'nden Dağlık Karabağa bölgesindeki işgalci Ermenistan güçlerine karşı geniş çapta operasyon başlatan Azerbaycan'a destek bildirisi geldi.

İşte o bildiri:

Ermenistan'ın Kardeş Azerbaycan topraklarını işgali ve Dağlık Karabağ'a uzun yıllar boyunca düzenlediği saldırıların artarak devam devam etmesi üzerine Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan silahlı kuvvetlerine karşı topraklarını savunmak ve sivil halkın güvenliğini sağlamak amacıyla cephe hattı boyunca öncelikle karşı saldırı kararı alınmış ve işgal altında olan Azerbaycan topraklarındaki yerleşim yerleri Azerbaycan'ın güçlü Türk Ordusu tarafından tek tek işgalden kurtarılmaya başlanmıştır.

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği, genel merkez yönetim kurulu üyeleri, şube başkanları ve çalışma komisyonu başkanlarının hazır bulunduğu Birliğimizin Kuruluş Yıldönümü Toplantısı, kuruluş tarihimizle aynı tarihlere denk gelen Ankara'nın Başkent oluşunun 96. Yıldönümünde Gazi Üniversitesi Kültür Merkezinde 'Karabağ'ın Dünü Bugünü ve Geleceği' özel gündemi ile 13 Ekim tarihinde toplanmış ve dünya kamuoyuna duyurulmak üzere basın bildirisi hazırlama kararı almıştır.

DÜNYA KAMUOYUNA SESLENİYORUZ!

'Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği, Türk Dünyası'nda dilde, fikirde, işte birlik fikrinin, mühendislik, mimarlık ve şehircilik alanında hayata geçirilmesi, mesleki eğitimlerin, mesleki gelişmelerin ve alan uygulamalarının müşterekliğinin sağlanmasının yanında; çeşitli sebeplerle tahrip olan, kaybolmaya yüz tutan ve bulunduğu coğrafya dışında bilinmeyen mimari eserlerin durum tespitlerini yaparak, yok olmalarının önüne geçmek ve bilinmelerini sağlamak amacıyla kurulmuştur. Kurumumuz, Türk Dünyası'nın uluslararası camiada temsil edilmesi, karşılaştığı her türlü problemin çözüme kavuşturulması noktasında inisiyatif alabilen ve öncü rol oynayan güçlü bir sivil toplumdur.

Bundan 30 yıl önce, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne kastederek, başta Hocalı katliamı olmak üzere, masum, savunmasız kardeşlerimizi acımasızca katleden, bu topraklarda sahip olduğumuz mimari eserleri ve kültürümüzü yok etmeye çalışan Ermenistan, 28 Eylül 2020 tarihinde ağır silahlarla 'Azerbaycan toprağı Karabağ'daki savunmasız, can kardeşlerimize yeniden saldırmaya başlamıştır. Bu saldırıları Türk Dünyası Mühendis ve Mimarları adına şiddetle kınıyor, Azerbaycan'ın halkını ve toprak bütünlüğünü korumak üzere başlattığı harekatı destekliyoruz. Bu gün Dünyanın gözü önünde cereyan eden Ermeni saldırılarına karşı kendi topraklarını savunan Azerbaycan'ın Karabağ dışındaki şehirlerine, yapılan ateşkes anlaşmasına rağmen Ermenilerin füzelerle saldırmak suretiyle sivil kardeşlerimizi şehit etmelerini, yaralamalarını da en ağır biçimde lanetliyoruz.

Kadim Türk dünyasındaki Türkistan halkı ve adalete inanan tüm dünya halklarının Azerbaycan'ın yanında olduğuna inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz başta olmak üzere bağımsız Türk devletlerinin, Karabağ'ın gerçek sahibi Azerbaycan'a kavuşuncaya kadar desteğinin de devam edeceğini biliyoruz. Türk devletlerini, Türkistan halkını ve biz sivil toplumu kenetleyen bu tür olaylar ve saldırılar bizleri güçlendirecektir. Ve Karabağ'da Azerbaycan bayrağı ilelebet dalgalanacaktır.

Bu vesileyle topraklarını savunmak, işgalden kurtarmak için şehadete vasıl olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Allah tüm Azerbaycanlı kardeşlerimizin ve Türk Dünyasının yardımcısı olsun.

Unutulmasın ki, Azerbaycan yalnız değildir. Biz hep birlikte Türk milletiyiz.'