Üst düzey Kumpanya yönetim sorumlusu olan baş danışmanlarından, Omarosa Manigault, Salı günü Beyaz Saray'ın Halkla İrtibat Bürosu iletişim direktörü olarak resmen istifa etti.

Beyaz Saray yetkililerinden yapılan açıklamada, Omarosa Manigault Newman, diğer iş fırsatları araştırmak içindün istifa ettiğini açıkladı.

Trump yönetiminden şu ana kadar birçok kişi görevi bıraktı., Beyaz Saray'daki kaynaklardan Manigault'nun işi bırakmaya zorlanıp zorlanmadığı veya kendi isteği ile istifa edip etmediği konusunda çelişkili duyumlar olduğu ortaya çıktı.

ABC News'e konuşan bir kaynak, Manigault'nun, Charlottesville, Virginia'daki şiddete tepkisi konusundaki kendisine yönelen ırkçı tepkilerden dolayı rahatsız olduğunu ve ayrılma kararının kendisine ait olduğunu ileri sürdüğünü söyledi.

Beyaz Saray'daki diğer kaynaklar ise , ABC News'e kendisini yerinden etme çabasının Genelkurmay Başkanı John Kelly tarafından yapıldığını söyledi. Eski bir yönetim yetkilisi Manigault'u Kelly'nin "1. edefi" olarak nitelendirdi